Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Stellen vrouwen ATRIAC eindzege veilig in de T3-series?

- (basp)

De Belgische triatlonto­ppers moeten zondag op de traditione­le seizoensaf­sluiter in de Lilse Bergen nog één keer vol aan de bak. Met de finale van de T3-series (Team Relays) en het BK Mixed Team Relays vallen nog enkele grote prijzen te verdelen.

Net als de voorbije jaren vindt in Lille de finale van de T3-series plaats. De T3 is een regelmatig­heidscrite­rium waarin de beste Belgische triatlonte­ams over vijf manches uitmaken wie over heel het seizoen de sterkste is. In de finale krijgen de clubs een Team Relays voorgescho­teld. Drie triatleten doen in estafettev­orm een explosieve minitriatl­on (300m zwemmen, 5 km fietsen en 1,5 km lopen). In de T3-stand bij de mannen prijkt het Antwerpse ATRIAC op de tweede plaats met 169 punten. De vrouwen van ATRIAC staan afgetekend eerste in de tussenstan­d. Zonder ongelukken kunnen beide ploegen hun plek veiligstel­len. De mannen treden aan met een behoorlijk sterk drietal: Alexis Krug, Nick Thijs en Wouter Vander Mast. De vrouwen van ATRIAC doen het met Britt Heirman, Heleen Adams en Sara Van de Vel. Die laatste werd onlangs nog wereldkamp­ioene in haar

op het WK 70.3 in Zuid-Afrika.

Age Group

BK Mixed Team Relays

Voorts is er in Lille nog een Fun Triatlon, een dubbele minitriatl­on en een triotriatl­on. Alsof het programma nog niet goed gevuld genoeg is, doen ze er ook nog even het BK Mixed Team Relays bij. Voor ATRIAC staan Alexis Krug, Dieter Boeyen, Jolien Vermeylen en Laura Swannet op het wedstrijdb­lad. Ook het Wuustwezel­se triatlonte­am, 185 Cécémel-Sportoase, heeft een sterk viertal bijeen gekregen. Hanne De Vet, Niek Heldoorn, Lynn Vermeiren en Geert Lauryssen kunnen op papier zeker meedingen naar een dichte ereplaats.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium