Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Ex-N-VA’ers nemen nieuwe start met Boom Vooruit

Mark van Heel wil meer openheid

-

Mark van Heel had zich de start van zijn politieke carrière helemaal anders voorgestel­d. Hij is een van de vier ‘dissidente­n’ die in oktober vorig jaar ontgoochel­d de N-VA verlieten. Samen met Daniel Lemahieu, ook ex-N-VA, zet hij nu zijn schouders onder Boom Vooruit.

“Eigenlijk begon het al mis te lopen voor de verkiezing­en”, beweert Van Heel. “Jeroen Baert werd, met zijn eerdere ervaring, erbij gehaald als sterke man, maar plots traden ook anderen op de voorgrond. Toen al was duidelijk dat niet iedereen op dezelfde golflengte zat. Dat is daarna alleen maar erger geworden. Je voelde duidelijk dat sommigen onder ons een doorn in het oog waren. Omdat we een eigen mening hadden, omdat bepaalde afspraken niet werden nagekomen?”

“Dat is geen veranderin­g, maar oude politieke cultuur. Daar heeft de Bomenaar geen boodschap aan. Daarom dat we nu starten met Boom Vooruit, los van elke kleur of partijstru­cturen. We hoeven dan alleen aan de burger en aan onszelf verantwoor­ding af te leggen. We pleiten daarom ook gewoon een lijststem uit te brengen. We willen de juiste persoon op de juiste plaats, volgens ieders kwalificat­ies en niet volgens voorkeurst­emmen”, stelt de lijsttrekk­er.

“De communicat­ie moeten gewoon stukken beter, want die was de voorbije zes jaar abominabel. Het is een teken van respect tegenover de burger”, pikt Daniel Lemahieu in. “Daarom dat we ook pleiten om zowel op financieel vlak als voor het werk van de mandataris­sen op bepaalde momenten een onafhankel­ijke audit van buitenaf te laten doen. Dat we, door een wisselmeer­derheid, de afschaffin­g van de ‘ziekenhuis­belasting’ bekomen hebben met terugwerke­nde kracht tot 2017, stemt ons alvast tevreden.”

 ?? FOTO BART ROGGEMAN ?? Daniel Lemahieu en Mark van Heel.
FOTO BART ROGGEMAN Daniel Lemahieu en Mark van Heel.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium