Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“VTM mag altijd bellen als er iets moet worden ingezongen”

Antwerpse Angelina is niet op haar mondje gevallen en zingt Nirvana in The Voice Kids

- TOM VETS

Of er een coach in The Voice Kids (VTM) omdraait voor Angelina Dekeyser (14) ziet u vanavond. De opvallende Antwerpse kandidate zorgt in elk geval voor enkele komische momenten in het programma. “Ik zou soms wat meer op mijn woorden moeten letten.”

Geen zeemzoet kinderlied­je of een poppy deuntje uit de Ultratop: Angelina Dekeyser wil in The Voice Kids scoren met het stevige Smells Like Teen Spirit van Nirvana.

“Mijn mama is al jaren een grote fan van Kurt Cobain en Nirvana, en had graag dat ik dat nummer zou brengen. Ik vond het zelf ook een tof liedje”, zegt Angelina, die op Linkeroeve­r woont. “Het was ook mijn moeder die me had ingeschrev­en. Omdat er nog een aantal andere mensen uit mijn omgeving zeiden dat ik goed kan zingen, besloot ik mijn kans te wagen.”

Alvorens het podium in de studio te bestijgen, had Angelina er al een succesvol parcours buiten beeld op zitten. “Er vinden voorafgaan­d enkele rondes plaats om de groep van honderden kinderen uit te dunnen. Dat is niet met K3 of Gers Pardoel, maar met andere mensen die ook in de muzieksect­or actief zijn. Uiteindeli­jk raken er een zeventigta­l in de echte studio.”

Tijdens de examens

Angelina, die humane wetenschap­pen studeert, noemt The Voice Kids een leuke, maar stresseren­de ervaring. “Omdat de opnames in juni waren, net tijdens de examens. Ik was in mijn hoofd zo fel bezig met die wedstrijd waardoor ik amper kon slapen. En hoewel The Voice Kids leuk was, vond ik studeren toch belangrijk­er.”

Al in het introducti­efilmpje blijkt dat Angelina niet op haar mondje is gevallen. Zo zegt ze dat ze goede vrienden had willen zijn met

Angelina Dekeyser Kandidate

‘‘Ik ga me op tv niet anders voordoen dan in het echte leven.’’

Kurt Cobain. “Een grave gast. Jammer dat hij dood is. Gelukkig is er nu Harry Styles, een ander idool van mij”, klinkt het. Tegen An Lemmens verklaart Angelina dat het leeftijdsv­erschil – 11 jaar – geen struikelbl­ok hoeft te zijn. “Als ik 18 ben, is hij er 29. Dat is nog niet te oud. Hij is het totaalpakk­et. Als hij niet wilt trouwen, kunnen we vrienden blijven.”

“Hoewel ik wel degelijk een grote fan ben, denk ik dat ik bij The Voice Kids toch een beetje heb overdreven in mijn antwoorden”, zegt ze. “Ik kom daar nogal gevat uit de hoek. Ik weet dat ik niet zoals andere kinderen ben. Ik ben een open en zeer spontaan meisje. Ik ga me op televisie niet anders voordoen dan in het echte leven. In de klas ben ik ook zo. Ik floep er soms dingen uit zonder na te denken. Soms stoort me dat wel.”

Angelina zorgt opnieuw voor een komisch moment na het zingen van haar nummer. Als ze zich voorstelt, vertelt ze prompt dat ze vegetarisc­h is. “Ik wist dat Sean Dhondt ook vegetariër was en hoopte zo het ijs te breken. Ik ben het zelf nog maar sinds februari. Tijdens een scoutskamp moedigde een meisje me aan het te proberen en thuis ben ik direct op andere voeding overgescha­keld. Ik eet onder andere slaatjes, maar de rest aan tafel eet nog vlees. Het is verleideli­jk om terug vlees te eten, maar ik heb voldoende doorzettin­gsvermogen om vegetarisc­h te blijven.”

The Voice Kids is voor veel deelnemers een enerverend­e bedoening, maar Angelina smeet zich compleet. Het leek alsof ze vaker op een podium stond. “Nochtans waren er zenuwen. Maar ik keek ontzettend uit naar dat moment. Sommige kinderen stonden te bibberen met die micro in hun handen. Ik heb hem gewoon vastgepakt en ben het podium opgelopen. Ik zwaaide naar mijn familie en begon. Het gaf zo’n goed gevoel om op dat podium te staan.”

The Voice Kids hoeft geen eindpunt te zijn qua muzikale ambities. “Billie Eilish, één van mijn idolen, is zestien jaar en reist de wereld rond met haar muziek. Toch super? Daarvoor zou ik meteen tekenen.” Ze sollicitee­rt zelfs openlijk naar meer. “Ze mogen van VTM altijd bellen als ze iets nodig hebben. Een nieuwe generiek van Familie inzingen? Ik doe het met plezier.”

 ?? PATRICK DE ROO FOTO ?? Angelina Dekeyser vertelde de jury prompt dat ze vegetariër is.
PATRICK DE ROO FOTO Angelina Dekeyser vertelde de jury prompt dat ze vegetariër is.
 ?? FOTO THE VOICE KIDS ?? Angelina keek ontzettend uit naar haar auditie.
FOTO THE VOICE KIDS Angelina keek ontzettend uit naar haar auditie.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium