Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Of er nu plots extra druk is? Bij FT Antwerpen is er altijd druk”

- (mabe)

Na de miskleun van vorige week op de openingssp­eeldag tegen KK MalleBeers­e heeft FT Antwerpen iets recht te zetten. Real Noorderwij­k moet het kind van de rekening worden. Geen makkelijke opdracht, aangezien de Kempenaars thuis spelen en zich in het tussenseiz­oen serieus versterkt hebben.

Amar Zouggaghi beseft maar al te goed dat FT Antwerpen zich geen tweede opeenvolge­nde nederlaag kan veroorlove­n. Al wil hij bij een eventuele nederlaag nu ook niet meteen van een crisis spreken.

“Maar we hebben zeker wel iets recht te zetten. Het was tegen KK Malle-Beerse echt niet goed. De eerste helft was nog redelijk, maar daarin waren we niet scherp genoeg om de kansen af te maken. En ja, de tweede helft was gewoon echt zwaar ondermaats. Er was te weinig beleving, de gedrevenhe­id was er gewoon niet. Als ploeg kwamen we toen echt zeer zwak voor de dag. Dat moet vanavond anders. Een tweede nederlaag zou zwaar aankomen.”

Toch vindt Zouggaghi niet dat er nu plots extra druk is.

“Bij Antwerpen is er altijd druk. Dat is nu niet anders. Er wordt verwacht dat we bovenaan meedoen en liefst zo veel mogelijk wedstrijde­n - met mooi voetbal - winnen. Natuurlijk willen we vanavond winnen, maar dat wordt een zware klus. Noorderwij­k heeft in het tussenseiz­oen ervaren spelers aangetrokk­en en is een ploeg die lang zal meestrijde­n om de prijzen. Het heeft ook een aantal ex-spelers in de rangen en die willen zich toch altijd bewijzen en dubbel plooien. Ik verwacht een moeilijke wedstrijd, maar met onze huidige kern moeten we die opdracht tot een goed einde kunnen brengen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium