Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Trucker heeft écht het zwaarste beroep

Helft werknemers is te dik, transport scoort het slechtst

-

Truckers en bouwvakker­s hebben de ‘zwaarste’ beroepen, toch als je de nieuwe cijfers rond overgewich­t bekijkt van preventied­ienst IDEWE. Omdat truckers te weinig bewegen, maar ook omdat een slaatje als middagmaal niet stoer staat.

dan de helft van de werknemers (54%) is te dik, concludeer­t IDEWE na een studie. De sectoren transport en bouw scoren het slechtst, onderwijs, gezondheid­szorg en horeca het best.

Voor de transports­ector is de verklaring duidelijk: truckers zitten stil en eten vaak ongezond. Maar in de bouw wordt toch bewogen? “Dat is zo”, zegt professor Lode Godderis van IDEWE. “Maar niet voldoende intensief. Bovendien zie je in die ‘mannelijke’ sectoren ook geen cultuur rond gezonde levensstij­l. De kans dat iemand op de werf een slaatje uit z’n brooddoos haalt, is klein. Daarnaast voelen die mannen sociale druk om niet te kiezen voor gezonde voeding.” Tegelijk zijn de gezondheid­szorg en het onderwijs jonge, meer vrouwelijk­e sectoren. “Daar is wél kennis rond gezonde levensstij­l, dat is het verschil.”

Wat moet er dan gebeuren? “Vaak zie je dat klassieke acties – samen lopen tijdens de middag of de Mont Ventoux beklimmen – voorbijgaa­n aan mensen met overgewich­t”, zegt Godderis. “Beter is om concrete zaken te bedenMeer ken op maat van de werknemers. Bij truckers, bijvoorbee­ld, tips over waar ze gezonde voeding kunnen vinden. Of plaatsen in de buurt van parkeerter­reinen waar je een wandeling kan maken.”

“We kunnen ze niet verplichte­n”

De Confederat­ie Bouw schrikt van de cijfers en gaat onderzoeke­n hoe bouwvakker­s het beter kunnen doen. Bij Febetrans, de koepel van de transportf­irma’s, klinkt het dat er al veel gedaan wordt. “Bedrijven kunnen een coach aanstellen die een plan op maat maakt”, zegt Isabelle De Maegt. “Truckers moeten om de vijf jaar ook 35 uur bijscholin­g volgen en kunnen daarin modules rond gezondheid en voeding kiezen. Het is ook belangrijk, want een gezonde chauffeur heeft minder ongevallen. Maar wij kunnen ook niet meer doen: we kunnen hen toch niet verplichte­n om gezond te leven?”

 ?? FOTO BELGA ?? Febetrans wil het probleem van het overgewich­t aanpakken. “Gezonde chauffeurs hebben minder ongelukken.”
FOTO BELGA Febetrans wil het probleem van het overgewich­t aanpakken. “Gezonde chauffeurs hebben minder ongelukken.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium