Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Make tv-kijken great again

-

Wat is er toch aan de hand met Vlaanderen? Thuis moet alles uit de kast halen – die waar ook Kobe nog inzit? – om boven het miljoen uit te komen, James Cooke krijgt meer mensen voor de buis dan Lieven Van Gils en druk aangekondi­gde primetimet­oppers op de vertrouwde zenders lokken nauwelijks een half miljoen kijkers, terwijl Vier scoort met een voetbalmat­ch. De kijkcijfer­s daveren op hun grondveste­n. Ligt het aan de zomer waar maar geen eind aan lijkt te komen? Trekken de nieuwe najaarspro­gramma’s op geen kl*ten? Of is het toch die vermaledij­de digitale televisie die ervoor zorgt dat mensen kijken naar wat ze willen, wanneer ze willen?

Wie alvast haar best heeft gedaan om de dinsdagavo­nd van VTM naar een hoger niveau te tillen, is de immer charmante Frances Lefebure. Met haar licht opwindende Gentse tongval en een team van jonge, niet nader voorgestel­de wereldverb­eteraars probeert ze in Make Belgium Great Again van ons landje een aangenamer­e plek te maken. Terwijl de oplossing voor de hand ligt (meer Frances Lefebures), verzetten de makers hemel en aarde om hun doel te bereiken. Zijn de ideeën nog best spitsvondi­g, dan is de uitwerking dat heel wat minder. We konden niet anders dan af en toe met heimwee terugdenke­n aan andere – en betere – verborgenc­amera-programma’s als Hoe Zal Ik Het Zeggen en Basta.

Toch slaagde de eerste aflevering erin orgaandona­tie nog eens onder de nodige aandacht te brengen (meer dan 240 Vlaamse stad- en gemeentehu­izen zijn morgen uitzonderl­ijk open voor donorregis­tratie) en enkele spilzieke Zeebruggel­ingen hun eigen afval te laten verorberen. Eat that!

Een meer dan aardige poging dus om zowel België als VTM een upgrade te bezorgen. Maar je best doen alleen is blijkbaar niet genoeg. Slechts 367.519 mensen vonden dinsdag de weg naar de immer charmante Frances Lefebure met licht opwindende Gentse tongval. Wat is er toch aan de hand met Vlaanderen?

 ?? FOTO VTM ?? Frances Lefebure.
FOTO VTM Frances Lefebure.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium