Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Setstanden: WK-droom lijkt voorbij

Verlies tegen concurrent Slovenië allicht fataal voor dappere Belgen

- België Slovenië

Twee memorabele sets ten spijt slikten de Red Dragons gisterenav­ond in Bologna een 0-3nederlaag tegen Slovenië. Een verlies dat hun kansen op de volgende ronde danig hypothekee­rt.

“Het keerpunt was de ontknoping van de eerste set”, oordeelde middenman Pieter Verhees. “We kregen twee kansen om het af te maken, maar dat lukte niet. In plaats van het vertrouwen aan te zwengelen en wat meer ontspannen op het veld te staan met een voorsprong, zat dat voordeel aan de Sloveense kant. Op het einde van de tweede set geloofden we er weer volop in na een sterke remonte, maar weer zat afmaken er niet in. Toen zaten de Slovenen zodanig in de flow dat ze niet meer te houden waren. Een heel zure nederlaag. Maar dat gevoel moeten we van ons af zetten. Ook al blijft misschien maar vijf procent kans op een tweede ronde, we moeten daar vol voor gaan.” Dat wordt dan flink rekenen. Want niet alleen moeten de Red Dragons op de tweede plaats in hun groep eindigen daar staat nu Slovenië met twee punten meer dan de Belgen - bovendien moeten ze ook nog eens bij de beste twee tweedes van de vier groepen eindigen. Dat wordt dus ook rekenen op nederlagen van Slovenië tegen olympisch kampioen Brazilië én Australië.

In de vooravond had een matig geïnspiree­rd Brazilië, niet altijd even secuur in de receptie, met een simpele 3-0 afgerekend met Australië, vandaag (17.00u) de volgende tegenstand­er van de Red Dragons. Zondag (20.30u) nemen die het in hun slotpartij van de tweede ronde op tegen Brazilië.

 ?? FOTO EPA-EFE ?? Bondscoach Andrea Anastasi roept zijn troepen tot de orde.
FOTO EPA-EFE Bondscoach Andrea Anastasi roept zijn troepen tot de orde.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium