Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Een aanpassing­speriode? Die heb ik niet nodig gehad”

Rechtsacht­er Yan De Maeyer voelt zich goed bij Rupel Boom

- PETER NYS

Rupel Boom gaat zondag op bezoek bij Dender en doet dat opnieuw met de jongste ploeg van de reeks. Met een ouderdomsd­eken van 28 en een gemiddelde leeftijd van net boven de 21 speelt niemand met een jeugdiger elftal dan de Steenbakke­rs.

Dat gebrek aan ervaring breekt Rupel Boom voorlopig niet zuur op. Integendee­l zelfs, met veel enthousias­me en aanvalsdri­ft pakte de promovendu­s vijf op negen. “En we hadden altijd twee punten meer moeten hebben”, meent rechtsacht­er Yan De Maeyer. Hij heeft de zware taak om Jeroen Van Den Driessche te doen vergeten in het Parkstadio­n. “Ik denk dat we in die eerste matchen al in positieve zin verrast hebben. Je voelt ook dat de tegenstand­er respect heeft voor ons. Châtelet bleef met veel volk achterin en in Seraing besproeide­n ze bewust het veld niet, omdat ze wisten dat dat in ons voordeel zou spelen.”

Iedereen beschikt bij jullie inderdaad over een stevige basistechn­iek.

“Daarom gaat de bal ook zo vlot rond. Je hebt van die ploegen waarbij je op voorhand weet welke spelers je aan de bal mag laten, omdat ze zwak zijn in de opbouw. Bij ons kan iedereen een deftige pass trappen. Ik denk dat de club bewust selecteert op spelers met een goeie opleiding. Rupel Boom staat voor aanvallend voetbal en zal zelfs als nieuwkomer in deze reeks vaak van eigen sterkte proberen uit te gaan.”

Winst op Dender zou jullie meteen een mooie kloof opleveren ten opzichte van de staartploe­gen.

“Het is ook ons doel om zo snel mogelijk weg te geraken onderin. Eens je wat marge hebt, ligt de druk bij de andere ploegen. Degradatie­stress kan verlammend werken en dat is net wat een jonge ploeg moet vermijden. Op papier heeft Dender zowat dezelfde mogelijkhe­den als wij. Ik verwacht me aan een open duel tussen twee

ploegen die absoluut willen winnen.”

Er kwamen veel nieuwe spelers, maar toch lijken jullie nu al een hechte groep.

“Dat komt omdat we allemaal van zowat dezelfde leeftijd zijn, denk ik. Bovendien kende ik bijna iedereen ook al. Met Schaessens speelde ik bij Beerschot Wilrijk. Farin, Augustynen en Walen De Keyser waren vorig seizoen

ploegmakke­rs bij Oosterzone­n en met nog heel wat andere jongens speelde ik bij de jeugd van KV Mechelen. Dan heb je geen aanpassing­speriode nodig.” Ploegnieuw­s: Augustynen en Geudens komen in de kern ten nadele van Doncos en Somers. Kern: De Vriendt, Houmani, De Looze, De Maeyer, Kerstenne, Farin, Spaenhoven, Geudens, De Paepe, Put, Schaessens, Hens, Damblon, Augustynen, Walen De Keyser, Laureys en Siebens.

 ?? FOTO GOYVAERTS ?? Yan De Maeyer moet Jeroen Van Den Driessche doen vergeten in het Parkstadio­n. “Ik denk dat we in onze eerste matchen al in positieve zin verrast hebben.”
FOTO GOYVAERTS Yan De Maeyer moet Jeroen Van Den Driessche doen vergeten in het Parkstadio­n. “Ik denk dat we in onze eerste matchen al in positieve zin verrast hebben.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium