Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We zijn geen groentjes meer”

- NICO LEMAIRE Cappellen

Met de komst van Hades, dat tweede staat, staat Cappellen zondag voor een zware opdracht. De Limburgers draaien al twee seizoenen mee in de goede middenmoot en hebben zich voor dit seizoen nog versterkt. “Toch willen we tonen dat we in deze reeks voor niemand moeten onderdoen”, zegt Nico Lemaire.

Alleen wil het voor Cappellen sinds vorig seizoen maar niet echt lukken voor eigen volk.

“Dat klopt, maar we gaan daar niet zwaarder aan tillen dan nodig”, relativeer­t Lemaire. “We komen elke keer het veld met de bedoeling om te winnen. En ja, soms kan dat al eens tegenvalle­n. De tegenstand­er spreekt ook een woordje mee.”

Misschien dat de prestatie van vorige week vertrouwen kan geven. Na een knappe remonte won Cappellen met 2-5 bij Sint-Niklaas. “In het begin had ik het lastig tegen de balvaardig­e Laref, maar na een halfuur had ik de zaken onder controle. Na een jaartje op dit niveau heb ik al veel bijgeleerd. Ik laat me niet meer zo snel uit mijn lood slaan. Vorig jaar werden we met een zestal jongeren voor de leeuwen gegooid, ondertusse­n hebben we toch al iets meer ervaring. We steken zeker nog elke week iets op, maar zijn ook geen groentjes meer. Als linksachte­r probeer ik altijd mijn steentje bij te dragen. In de eerste plaats met verdedigen­d werk, maar ook door er af en toe eens aanvallend uit te komen. Onverantwo­orde dingen ga ik zeker niet doen. Het ploegbelan­g primeert.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium