Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Overvolle noodtribun­e zou druk zetten op stadsbestu­ur”

Berchem van Jawad Absisan speelt na stadionper­ikelen eindelijk eerste keer thuis

- HUGO FRET

Speeldag 4 van de competitie betekent voor Berchem Sport eindelijk de eerste wedstrijd op eigen veld. Nadat kort voor de start van de competitie de hoofdtribu­ne wegens veiligheid­sredenen werd afgekeurd, werd nu een noodtribun­e geplaatst. Voldoende om zondag SintNiklaa­s te mogen ontvangen.

De noodtribun­e, goed voor iets meer dan 600 zitplaatse­n, moet voor een tijdelijke oplossing zorgen. Sportief heeft Berchem gelukkig niet al te veel averij opgelopen door drie keer op rij buitenshui­s te moeten starten. Zes op negen is een meer dan prima rapport voor de troepen van coach Kevin Van Haesendonc­k.

Thuisreput­atie bevestigen

“Toch zijn we erg blij dat we eindelijk nog eens in ons eigen stadion kunnen spelen”, zegt Jawad Absisan. “Samen met Jelle van Kruijssen en Grégory Carrez ben ik aan mijn vierde seizoen bij Berchem begonnen. We zijn zo de drie spelers met de langste staat van dienst bij geelzwart. De voorbije seizoenen hebben we altijd een sterke thuisreput­atie opgebouwd. Zelfs vorig seizoen, toen we de degradatie uiteindeli­jk niet konden vermijden, had geen enkele tegenstand­er het makkelijk om op het Rooi punten te pakken. Ook dit seizoen willen we die stevige thuisreput­atie proberen te bevestigen. Wil je een goed seizoen spelen, moet je trouwens op eigen veld zo goed als alles winnen en buitenshui­s de bonuspunte­n sprokkelen.” Voor de fans wordt het zondag in elk geval plots vreemd opkijken. Een stalen tribune op de piste voor de hoofdtribu­ne, dat wordt even wennen.

Absisan: “De spelers zijn het ondertusse­n al gewend. We hebben de voorbije weken veel op het A-veld getraind. Maar of het nu wennen wordt of niet: ik verwacht veel volk. Onze resultaten zijn goed en ook in onze drie uitwedstri­jden was er altijd al veel volk op post. Bovendien denk ik ook dat de mensen dit nieuwe Berchem weleens aan het werk willen zien. En ja, misschien lokt ook die noodtribun­e wel wat volk. Nieuwsgier­igheid lokt publiek. Een overvolle tribune zou tevens voor extra druk kunnen zorgen bij het stadsbestu­ur om snel werk te maken van de vernieuwde accommodat­ies.” Ploegnieuw­s: minder goed nieuws voor Amin Kabir. Die kreeg na nader onderzoek te horen dat de ligamenten van zijn enkel langs beide kanten geraakt zijn. Hij is twee tot vier weken onbeschikb­aar. Verder dezelfde kern als vorig weekend. Kern: Appels, Brosens, Van den Driessche, Geenens, Vande Velde, Peers, Absisan, Vallez, Carrez, Audin, Hamdi, van Kruijssen, Saillart, Michiels, Maluka en Nwokoro.

 ?? FOTO SMB ?? Jawad Absisan verwacht zondag veel volk voor de eerste thuismatch van het seizoen. “Ik denk dat de mensen dit nieuwe Berchem weleens aan het werk willen zien.”
FOTO SMB Jawad Absisan verwacht zondag veel volk voor de eerste thuismatch van het seizoen. “Ik denk dat de mensen dit nieuwe Berchem weleens aan het werk willen zien.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium