Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“PK is eerste doel van mijn seizoen”

Nieuweling Mathis Avondts wil in Stabroek provincial­e titel veroveren

- KAREL LEMMENS

Met de crossen vandaag in Stabroek en morgen in Hoboken staan er dit weekend zowaar twee veldritten in onze regio op het programma. Toch springt de cross in Stabroek er nog iets meer uit. De vrouwen elite, meisjes-jeugd en nieuweling­en strijden er vandaag om de provincial­e titel. Mathis Avondts ligt erop gebrand om de titel mee naar huis te nemen.

“Ik vind zo’n PK echt wel een leuke bedoening”, zegt de 15-jarige renner uit Kalmthout, die bij de tweedejaar­snieuwelin­gen aantreedt. “De provincial­e titel is voor mij het eerste doel van mijn seizoen. In normale omstandigh­eden moet ik kunnen meespelen voor de zege. Tijdens het openingswe­ekend won ik meteen in Steenhuffe­l. Het weekend nadien eindigde ik als derde op een cross in Nederland, net als vorige week in Vorselaar. Ik mag dus spreken van een goeie start. Na een goeie voorbereid­ing deze zomer op de weg is dat voor mij ook geen al te grote verrassing. Op de weg verliep het prima met een tweede plaats en enkele toptienpla­atsen, maar toch blijf ik volop mikken op het veldrijden. Uiteraard wordt het BK in Kruibeke het hoofddoel van het seizoen voor mij. Zoveel crossen in het buitenland zijn er nu ook weer niet voor nieuweling­en.”

Essen

Naast het BK wil Avondts ook uitblinken in enkele A-crossen. “Daarom is het spijtig dat er voor de nieuweling­en enkele A-crossen zijn weggevalle­n. Maar als ik er dan toch twee moet uitkiezen waarin ik wil meespelen voor de zege, dan kies ik voor Zonhoven en Essen. In mijn buurgemeen­te werd ik vorig jaar derde, dit jaar wil ik zo dicht bij huis graag op het hoogste trapje

staan. Ik voel hoe dan ook dat ik sterker geworden ben ten opzichte van vorig jaar”, aldus de renner van IKO-Beobank.

Zondag ook nog cross in Hoboken

Buiten het PK voor de nieuweling­en en de vrouwen telt de cross in Stabroek ook mee als zesde manche voor het criterium van De Nieuwsblad Moedige Veldrijder Trofee.

Maar daarmee is het veldritgew­eld voor dit weekend in onze regio niet voorbij. Zondag vindt aan het Fort van Hoboken de jaarlijkse veldrit plaats. Daar staan wedstrijde­n voor nieuweling­en, juniores

en elite zonder contract en beloften op het programma. Zaterdag 22 september in Stabroek: 11.00u: masters B 11.01u: masters C 12.00u: amateurs en masters A 13.00u: juniores 14.00u: elite zonder contract en beloften 15.10u: PK voor eerstejaar­snieuwelin­gen 15.50u: PK voor tweedejaar­snieuwelin­gen 16.30u: PK voor vrouwen-elite en meisjesjeu­gd Zondag 23 september in Hoboken: 12.30u: eerstejaar­snieuwelin­gen + meisjes-jeugd 13.15u: tweedejaar­snieuwelin­gen 14.15u: juniores en vrouwen-elite 15.15u: beloften en elite zonder contract

 ?? FOTO SMB ?? Mathis Avondts voelt dat hij sterker is geworden ten opzichte van vorig jaar. “Met dank aan de goede voorbereid­ing op de weg.”
FOTO SMB Mathis Avondts voelt dat hij sterker is geworden ten opzichte van vorig jaar. “Met dank aan de goede voorbereid­ing op de weg.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium