Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Grasmat wordt woestijn door onkruidver­delger

Ramp voor clubs Diabolos en ’s-Gravenweze­l-Schilde

-

Op de terreinen van voetbalclu­b ’s-Gravenweze­l-Schilde en rugbyclub Diabolos staat geen sprietje gras meer. Bij het onderhoud door de gemeente werd een te sterke onkruidver­delger gebruikt.

De gemeente doet het onderhoud van de sportvelde­n op de site Molenakker en sportpunt De Caters in ’s-Gravenweze­l niet zelf, maar schakelt daarvoor al jaren een firma uit Hoogstrate­n in. Maar die ging duidelijk in de fout. Naast het onkruid verdween meteen alle gras van de terreinen.

“Vijf jaar intensief onderhoud is helemaal om zeep”, aldus Karl Garmyn, voorzitter van de voetbalclu­b. “De gemeente heeft de firma aansprakel­ijk gesteld, maar daarmee hebben onze spelers nog geen nieuw grasveld. Het terrein opnieuw inzaaien, zal niet snel genoeg resultaat opleveren. Volgens mij is de beste oplossing om te werken met volgroeide grasmatten, zoals in eerste klasse. Volgende week is er nieuw overleg en rekenen wij op een goed voorstel van de firma.” Rugbyspele­rs kunnen wel tegen een stootje, maar trainen in een stofwolk of modderpoel is niet al- leen niet fijn, maar ook gevaarlijk. “Onze 250 spelers zijn voor de trainingen aangewezen op dit ene veld, want ons hoofdveld, waar de ‘verzorgers’ gelukkig zijn afgebleven en de grasmat dus nog intact is, heeft geen verlichtin­g”, aldus Diabolos-voorzitter Jean-Pierre De Roeck. “We hebben een overeenkom­st met de gemeente dat onze terreinen in een goede staat bespeelbaa­r moeten zijn. Daar betalen we ook voor. We gaan ervan uit dat de bewuste firma in een goed alternatie­f voorziet. Het veld opnieuw volledig heraanlegg­en en inzaaien zou betekenen dat we het minstens vijf weken niet kunnen betreden. Dat is geen optie. Verdorie toch. Net in het jaar dat onze eerste ploeg wil promoveren naar tweede klasse.”

 ?? FOTO JAN AUMAN ?? De woestijn van rugbyclub Diabolos in ’s-Gravenweze­l.
FOTO JAN AUMAN De woestijn van rugbyclub Diabolos in ’s-Gravenweze­l.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium