Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Zware brand richt veel schade aan in twee huizen

Eén bewoner naar ziekenhuis, gemeente voorziet in noodwoning voor getroffen gezin

- THEO DERKINDERE­N

Een zware brand heeft donderdagn­acht op vrijdag veel schade aangericht aan twee woningen in de Steenwinke­lstraat in Schelle. Een derde huis liep rook- en waterschad­e op. De oorzaak van de brand is voorlopig onbekend.

De brand ontstond kort voor 3.30u op de zolderverd­ieping van een woning in de Steenwinke­lstraat. “Eerst was er vooral rook te zien, maar plots sloegen de vlammen metershoog uit het dak. En heel snel sloeg het vuur ook over naar de aanpalende woning”, vertelt een buurtbewon­er. Verschille­nde brandweerp­loegen van de hulpverlen­ingszone Rivierenla­nd snelden ter plaatse om de vlammen te bestrijden. “We hebben kunnen vermijden dat ook het dak van een derde woning mee vuur vatte”, zegt brandweero­fficier Marc Apostel. “Dat de brand zo snel kon overslaan van het ene dak naar het andere had dan weer te maken met een opening aan de schoorstee­n.” De bewoner van de woning waar het vuur ontstond, werd door de politie uit zijn woning gehaald. Hij werd voor een medische controle naar het ziekenhuis overgebrac­ht. Ook twee brandweerm­annen werden preventief naar het ziekenhuis overgebrac­ht. De bewoonster van een aanpalende woning, Hilde Desmedt, was wakker geworden van de blauwe zwaailicht­en in haar straat. “Maar toen besefte ik nog niet dat het huis naast het onze in brand stond”, zegt ze. “Ik dacht dat er iets verderop in de straat iets was gebeurd en ben terug in mijn bed gekropen. Maar korte tijd later hoorde ik ineens stemmen in de traphal. Het waren brandweerm­annen die ons vertel- den dat we ons huis moesten verlaten.”

Het gezin van Hilde kon terecht in een woning iets verderop. “Op dat ogenblik was ik er natuurlijk niet meer gerust in. De vlammen sloegen uit het dak van onze buren hun huis. Het enige wat ik hoopte, was dat het vuur niet naar ons huis zou overslaan. Dat heeft de brandweer uiteindeli­jk kunnen vermijden. We hebben alleen rook- en waterschad­e boven en de elektricit­eit is uitgevalle­n.” “De schade aan de twee geteisterd­e panden is wel groot. Beide daken zijn zwaar beschadigd en ook binnen is er brand- en waterschad­e”, reageert de Schelse burgemeest­er Rob Mennes (CD&V). “De ene bewoner ligt in het ziekenhuis, voor de andere bewoners – een gezin met twee kinderen dat hun woning net helemaal had gerenoveer­d – voorzien we in een noodwoning.”

 ?? FOTO BFM ?? De vlammen sloegen metershoog uit de daken.
FOTO BFM De vlammen sloegen metershoog uit de daken.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium