Gazet van Antwerpen Stad en Rand

BOOSTERS Antwerpen start met zesde groep

-

Boost voor Talenten is in 2011 in Brussel gestart, in 2012 in Antwerpen en later ook in Luik en Verviers. De Koning Boudewijns­tichting wil de werking binnenkort ook in La Louvière en Bergen doortrekke­n. In Antwerpen start dit schooljaar de zesde groep Boosters met leerlingen uit zeven Antwerpse scholen. Illias Marraha, Antwerps stafmedewe­rker bij Scouts en Gidsen Vlaanderen, is de kersverse fieldmanag­er. “Boost voor Talenten is enorm versterken­d voor jongeren met een maatschapp­elijk kwetsbare positie”, zegt hij. “In mijn groep die erg divers is, zitten nieuwkomer­s die nog niet zo lang in België zijn, maar ook jongeren die hier geboren zijn, maar het thuis financieel moeilijk hebben. Boost voor Talenten ondersteun­t die jongeren financieel, met ITmateriaa­l of door bijvoorbee­ld een theaterbez­oek te bekostigen, en maakt hen over het algemeen ook sterker, als mens. Tijdens de ateliers, twaalf tot vijftien per jaar, leren ze naar zichzelf kijken, hun soms verborgen talenten en interesses ontdekken. Voor jongeren die sterk omringd zijn, is dat evident, voor deze groep veel minder. Ook op de sociale vaardighed­en wordt sterk gewerkt: jezelf correct presentere­n, taalbeheer­sing, studiebege­leiding. Feit dat het traject vier tot zes jaar loopt, met een light-begeleidin­g tot ze hun diploma hebben behaald, maakt dat Boost voor Talenten wel degelijk impact heeft op de jongeren.”

In Antwerpen wordt Boost voor Talenten ondersteun­d door Sofina en de familie Boël.

 ?? FOTO FRANK TOUSSAINT ?? De Antwerpse Boosters 2018 starten binnenkort met hun traject: van het vierde middelbaar tot aan de universite­it of hogeschool.
FOTO FRANK TOUSSAINT De Antwerpse Boosters 2018 starten binnenkort met hun traject: van het vierde middelbaar tot aan de universite­it of hogeschool.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium