Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Wat kilo’s scherper staan helpt wel”

Bryan Van den Bogaert: een jaar geleden grote pechvogel, vandaag sterkhoude­r bij Westerlo

-

Ruim een jaar geleden kende Bryan Van den Bogaert een van zijn pijnlijkst­e momenten in het shirt van Westerlo. Met een rode kaart en twee fouten lag hij mee aan de basis van het puntenverl­ies op het veld van Lierse. Vandaag heeft de flankspele­r een transforma­tie ondergaan en is hij een van de sterkhoude­rs.

“De flankspele­rs zijn dit jaar veel beslissend­er.” Jens Naessens haalde het vrijdag in uw krant al aan als een van de redenen waarom Westerlo dit seizoen nog sterker is geworden. Zo zit Bryan Van den Bogaert al aan twee assists, dat zijn er twee meer dan vorig seizoen.

“Wat er veranderd is? Vorig jaar moest ik me nog aanpassen aan een volledig nieuw systeem. Bovendien sta ik nu ook wat scherper. Hoeveel? Er is toch een paar kilo af. Toen ik in Westerlo aankwam, had ik een half jaar niet gespeeld en geen voorbereid­ing meegemaakt. Deze zomer heb ik met Lukas Van Eenoo extra in de fitness gezeten. Dat maakt op fysiek vlak een groot verschil. Kom je conditione­el te kort, dan loop je tijdens een wedstrijd voortduren­d achter de feiten aan. Nu voel ik me heel goed in ons systeem en kan ik zonder problemen de hele flank afdweilen. Dat helpt om af en toe een assist te geven.”

Daar houdt het trouwens niet op. Van den Bogaert verraste dit seizoen zelfs met enkele technische hoogstandj­es.

“Op training laat ik ook leuke dingen zien”, grijnst Van den Bogaert. “Technisch ben ik geen slechte speler, anders zou ik niet bij Westerlo spelen. Dat ik het nu laat zien, heeft ook veel met vertrouwen te maken. Sta je zonder vertrouwen op het veld, dan ben je bang om iets te doen omdat het zou mislukken. Nu voel ik heel veel vertrouwen.”

Zoveel vertrouwen dat het vurige Mechelse publiek Van den Bogaert niet afschrikt. Integendee­l. “Ik kijk er wel naar uit. Dat vurig publiek, dat maakt het alleen maar mooier. Daar word ik alleen maar sterker van. Vorige week werd ik door de fans van Lommel ook voortduren­d uitgejouwd. Dat vind ik wel leuk, het maakt mij gewoon beter. Op zo’n moment wil ik me net iets meer tonen.”

Corstjens out

Bob Peeters kan zondag niet rekenen op Corstjens. De verdediger is out met een blessure aan de adductoren. Van Eenoo sukkelt met een polsblessu­re, maar kan wel aantreden met een brace.

 ?? FOTO BELGA ??
FOTO BELGA

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium