Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Onder Gino Swaegers werken we veel profession­eler”

Olivier Vertommen heeft verklaring voor goede start van SintLenaar­ts

-

Met een vijf op negen tegen sterke tegenstrev­ers is Sint-Lenaarts meer dan oké aan het seizoen gestart. Olivier Vertommen en co. hopen die goede lijn vanavond door te trekken voor eigen volk. De komst van Tienen moet een tweede thuiszege opleveren, ook al staan de Vlaams-Brabanders mee op kop.

“De competitie­start is inderdaad prima verlopen”, zegt Vertommen. “De gelijke spelen tegen Wellen en Lyra-Lierse waren meer dan we vooraf verwacht hadden. Het vertrouwen is er, het is nu aan ons om de goede lijn door te trekken. Ook na de match tegen koploper Tienen willen we nog altijd ongeslagen zijn.” Makkelijk wordt dat echter niet. Tienen ging niet voor niks met 0-3 winnen bij LyraLierse. “Niet verliezen tegen Tienen zou in principe niet slecht zijn. Maar we spelen voor eigen volk en dan moeten we altijd dat tikkeltje extra kunnen presteren. Waarom zouden we de punten dan niet kunnen thuishoude­n?”

Zeker ook omdat het contrast bij Sint-Lenaarts ten opzichte van vorig seizoen erg groot is. “Ik heb er twee redenen voor. Eerst en vooral zijn we met Gino Swaegers als coach veel profession­eler bezig. Er zit nu een duidelijke structuur in onze trainingen. Bovendien zit er ook veel meer kwaliteit in onze kern. Vorig jaar waren we te jong en onervaren, nu hebben we duidelijk meer kwaliteit in onze kern. Meer kwaliteit op training plus meer kwaliteit in de groep, dat kan alleen maar het beste doen verhopen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium