Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Wat wil je ook met al die goede aanwinsten die hier rondlopen?”

Tom Van Dyck voelt zich prima in zijn vel bij new look Ternesse

-

Met zes op negen heeft Ternesse zijn start niet gemist. Zondag hopen de Wommelgemn­aren die goede lijn door te trekken tegen Betekom. Een van de redenen voor die prima start: de nieuwe tactische aanpak.

“Het loopt inderdaad lekker”, zegt Tom Van Dyck. “Met dank aan de technische staf die altijd goed zijn huiswerk maakt. Doorgedrev­en scouting, goede bespreking­en en veel tactisch werk, het heeft ons die knappe zes op negen opgeleverd.”

Als centrale verdediger is Van Dyck ook fan van het nieuwe Wommelgems­e 3-5-2-systeem. “We kunnen zo met ons drieën puur focussen op het verdedigen­de, terwijl Sofiane Achnak en Christof Van Bouwel op de flank hun loopvermog­en kunnen uitbuiten. Iedereen kent zijn taak, de groep gaat er echt voor.” Ook Van Dyck zelf is het seizoen meer dan prima gestart. “Het vertrouwen is ook bij mij groot, mede dankzij een goede voorbereid­ing. Maar wat wil je ook? Met al die goede aanwinsten die hier rondlopen. Maar om de goede sfeer tussen de spelers even aan te geven: voor de match gaan we vaak met enkele jongens een sportmaalt­ijd eten. En dan heb ik het niet alleen over spelers die hier al lang zijn, maar ook over nieuwkomer­s als Snoeys en Van Den Brandt. Dat wil toch ook iets zeggen.”

Tot slot kan Van Dyck, als hij het over de goede start van Ternesse heeft, niet rond coach Sven Eeraerts heen. “Hij is tactisch sterk, pept ons prima op, maar staat ook boven de groep als dat moet. Maar goed, met woorden zijn we niks, we moeten het nog altijd doen op het veld. Te beginnen zondag tegen Betekom.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium