Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We zijn Messi niet, hè. We moeten werken voor de punten”

Stefan Delalieux hoopt City Pirates met zijn winnaarsme­ntaliteit naar eerste zege te stuwen

-

Vorig weekend kwam hij niet verder dan een dik halfuur opwarmen. Maar wie weet krijgt Stefan Delalieux zondag wel een kans op het veld van Vosselaar. Na de mindere start kan City Pirates in elk geval een ervaren aanjager zoals hem gebruiken.

Toch was het niet onlogisch dat Delalieux vorige week tegen Sporting Hasselt op de bank zat. Dat vindt ook de middenveld­er zelf. “In Hoogstrate­n was ik ziek en nadien heb ik maar weinig getraind. Ik kon de keuze van de coach dus zeker begrijpen.” Toch heeft het er alle schijn van dat Delalieux zondag in Vosselaar gewoon weer aan de aftrap staat. Na de nederlaag vorige week sprak een ontevreden coach Yves Van Heurck erover om “vanaf nu terug te grijpen naar de mannen die er altijd voor gaan”. Enter Stefan Delalieux? “Wat kan ik zeggen? Ik ben een winnaar, ik kan die mentalitei­t in de ploeg krijgen. Ik ben er trouwens zeker van: één keer winnen en we zijn vertrokken. Al zal het ook in Vosselaar erg moeilijk worden. Het is een lastige ploeg om tegen te spelen. Het is niet voor niks een ploeg die elk seizoen lang bovenaan meespeelt.” City Pirates mag dan met een schamele één op negen aan het seizoen begonnen zijn, Delalieux zelf tilt daar niet te zwaar aan. “Pas na tien matchen wil ik een eerste balans opmaken, niet na amper drie wedstrijde­n. Ploegen die nu negen op negen hebben gepakt, kunnen snel gaan verliezen, hoor. Al betekent dat niet dat we het nu nog zeven matchen moeten aanzien. We moeten nu al slimmer en realistisc­her gaan voetballen. Kwaliteite­n hebben we in principe genoeg, daar kan het niet aan liggen. Alleen moeten we stilaan gaan beseffen dat wij geen wereldvoet­ballers zijn. In tweede amateurkla­sse lopen geen Messi’s of Ronaldo’s rond, die op hun gemakje kunnen spelen en een match toch nog naar hun hand kunnen zetten. Nee, we zijn pas goed als we ook grinta en werkkracht tonen.”

 ?? FOTO SMB ?? Stefan Delalieux hoopt in Vosselaar eindelijk nog een keer in de basis te mogen starten bij City Pirates.
FOTO SMB Stefan Delalieux hoopt in Vosselaar eindelijk nog een keer in de basis te mogen starten bij City Pirates.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium