Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Het zal dit seizoen nog spannender worden”

Jay Van Hoey en landskampi­oen Antwerpen beginnen competitie met bezoek aan Eeklo

-

Landskampi­oen Antwerpen begint de nieuwe competitie vanavond met een verplaatsi­ng naar promovendu­s Eeklo. De ploeg van coach Jorn Dams begint met dezelfde ambities als vorig jaar aan het seizoen: de titel.

Al zal dat niet gemakkelij­k worden. Dat beseft ook Jay Van Hoey. “Onze doelman Dries Stoot is naar Frankrijk vertrokken en onze laatste man Nick De Backer zette een punt achter zijn carrière. We zijn dus misschien wel verzwakt ten opzichte van vorig seizoen. Maar goed, vorige week speelden we Europees in Praag en de prestaties daar hebben ons toch vertrouwen gegeven.”

In die Europese campagne behaalde Antwerpen een vijfde plaats. Van Hoey: “Onze eerste wedstrijd verloren we met 5-3. We kregen echter zo veel kansen dat we eigenlijk altijd hadden moeten winnen. In onze tweede wedstrijd wonnen we tegen de Slovaken en dat hadden we niet verwacht. Als we in de competitie op dat niveau kunnen spelen, dan zit een nieuwe titel er zeker in.” Volgens de Antwerpse topscorer zal de competitie dit seizoen nog spannender verlopen dan vorig seizoen al het geval was. “Wij zijn iets verzwakt, terwijl de concurrent­ie iets sterker is geworden. Ik denk dat alles nog dichter bij elkaar zal liggen. We beginnen met een bezoek aan Eeklo, dat jarenlang in tweede klasse spelen. Nu ze een diep bad hebben, mogen ze eindelijk naar eerste. Ze zullen zich willen bewijzen. Zij hebben twee jongens die deel uitmaken van de nationale ploeg. We mogen hen dus zeker niet onderschat­ten.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium