Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Block party op z’n Antwerps

Kievitwijk krijgt ongedwonge­n straatfees­t naar Amerikaans model

-

Parallel aan de voorbijraz­ende treinen wordt vandaag gedanst bovenop de vernieuwde spoorwegbr­ug tussen de Baron Joostensst­raat en de Van Immerseels­traat. Een dj-booth, veel vinylplate­n, een toog en enkele foodtrucks: meer is er niet nodig om een old school block party te organisere­n zoals Antwerpen er nog niet veel heeft gekend.

Daarvoor mogen feestvierd­ers David Tricot, beter bekend als dj DTM Funk, bedanken. “Eind april organiseer­de ik op deze locatie mee het Parkfestiv­al. Ik hoorde toen iemand zeggen: dat lijkt hier echt een block party. Dat zette me aan het denken”, lacht hij.

De mosterd haalt Tricot aan de overkant van de oceaan. “In Amerika gebeurt dat vaak, dat een wijk een feest geeft. Dan worden de platenspel­ers buitengeze­t, komen mensen hun huis uit en wordt er samen gedanst. Dat is precies wat ik hiermee voor ogen heb: een feest dat verschille­nde mensen op een ongedwonge­n manier bij elkaar brengt. En dan is deze locatie, bovenop een spoorwegbr­ug, ideaal. Dat ietwat rauwe kantje past goed bij het gegeven. Het zal er hier overigens ook heel basic aan toe gaan. Meer dan een dj-booth, een bar en wat te eten is er niet nodig.”

Enkel vinyl

Het is met zijn evenemente­norganisat­ie Foot Juice Art dat Tricot ‘An Antwerp Block Party’ opzet. “Met Foot Juice Art promoot ik alternatie­ve elektronis­che muziek door kleinschal­ige evenemente­n op te zetten, en door zelf geregeld achter de draaitafel­s te kruipen.”

Voor vanavond nodigt hij verzamelaa­rs uit, dj’s die uitsluiten­d met vinyl draaien en thuis een platenkast hebben om U tegen te zeggen. Headliner is DJ Assault. “Een legende in de Detroit house-scene”, vertelt Tricot. “Ook DJ Marcelle komt, een vrouw van rond de vijftig die obscure, dansbare elektronic­a draait: iets wat je haar totaal niet zou toeschrijv­en. Echt fantastisc­h.” Ook Pirrès en Raphael zijn uitgenodig­d. “Net als enkele jonge Antwerpse gasten.”

“Dat betekent trouwens niet dat dit een evenement is puur voor kenners. We willen mensen juist laten kennismake­n met nieuwe muziek.” Rond dat gegeven wil Tricot trouwens meer doen. “Pas nog organiseer­de ik een luisterses­sie in Bar Leon waar enkele dj’s-verzamelaa­rs hun collectie kwamen presentere­n. Dat wil ik graag maandelijk­s doen. Qua genre mag dat heel breed gaan, van jazz over disco tot techno. Gewoon wat we goed vinden.” Valt deze block party mee, dan zou ze ook wel eens een terugkeren­d gegeven kunnen worden. De feestelijk­heden starten om 12u en lopen tot 23u. “Wie nadien nog verder wil feesten, kan naar Ampere, waar vrienden van me een drum ‘n’ bass en jungle-party organisere­n.”

 ?? FOTO WALTER SAENEN ?? David Tricot: “Het Parkfestiv­al werd vergeleken met een block party, dat zette me aan het denken.”
FOTO WALTER SAENEN David Tricot: “Het Parkfestiv­al werd vergeleken met een block party, dat zette me aan het denken.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium