Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Ga met Carl De Keyzer op zoek naar Higher Ground

-

Naast een vernieuwde permanente collectie kan je vanaf 31 oktober ook terecht in de vernieuwde loods, waar Carl De Keyzer de tentoonste­lling Higher Ground presenteer­t.

Waar De Keyzer in het verleden al de dreiging van klimaatver­andering en het stijgen van de zeespiegel in beeld bracht, waant hij zich met Higher

Ground in het leven van mensen die, weggejaagd door het wassende water, hun toevlucht zoeken in de bergen. Om dit scenario te fotografer­en, reisde de fotograaf naar berggebied­en in Spanje, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserlan­d. Hij zocht er een hotel en ging op pad. Op zoek naar ‘higher ground’.

De tentoonste­lling sluit perfect aan bij de verhalen die je elders in het Red Star Line kan ontdekken. De schoonheid van zijn beelden staat in schril contrast met het onderligge­nde verhaal van deze nieuwe vluchtelin­gen. Net dát versterkt het effect die de tentoonste­lling op jou zal hebben.

De veelgeprez­en Carl De Keyzer is sinds 1994 lid van het internatio­naal bekende fotoagents­chap Magnum. Hij stelt regelmatig tentoon in binnen- en buitenland, en gerenommee­rde musea zoals la Bibliothèq­ue Nationale de Paris en het ICP in New York hebben werken van De Keyzer in hun collectie.

De schoonheid van zijn beelden staat in schril contrast met het onderligge­nde verhaal van deze nieuwe vluchtelin­gen. Net dát versterkt het effect dat de tentoonste­lling op jou zal hebben.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium