Gazet van Antwerpen Stad en Rand

HORECA Flamingo’s Bar van Tanja Dexters mist drankvergu­nning en blijft dicht

Feestelijk­e openingsre­ceptie café van 41-jarige ex-Miss België op Groenplaat­s draait uit op sisser

- DENNIS VAN DAMME

Flamingo’s Bar, het café van Tanja Dexters op de Antwerpse Groenplaat­s, is vrijdag niet opengegaan. Het geplande openingsfe­est waar naar verluidt 1.500 gasten werden verwacht, werd geannuleer­d en voor onbepaalde tijd uitgesteld. De uitbaters hebben nog geen drankvergu­nning.

“Een droom die uitkomt”, zo noemde Tanja Dexters (41) de opening van ‘haar’ Flamingo’s Bar op de Groenplaat­s. Op Instagram postte ze vrijdag nog foto’s van de receptie die er donderdag in besloten kring was gehouden. Maar het grote openingsfe­est dat vrijdagavo­nd om 19u van start moest gaan, draaide uit op een sisser. De uitbaters kregen in de loop van de dag het wijkteam van de politie over de vloer, dat hen erop wees dat ze geen drankvergu­nning hadden. De zaak mocht dus in principe wel opengaan, maar er mocht geen alcohol worden geserveerd. De uitbaters beslisten dan maar om de deur voorlopig gesloten te houden. Flamingo’s Bar, gevestigd in het Karbonkelh­uis waar Rode Duivel Vincent Kompany eerder ook al een café uitbaatte, kent zo een steeds woeligere start. Kort nadat Tanja Dexters in deze krant had aangekondi­gd dat ze in de horeca zou stappen, bleek dat haar zakenpartn­er geen onbesproke­n figuur is. Atila Usul zou immers gelinkt zijn aan 22 faillissem­enten en werd begin vorig jaar nog opgepakt op verdenking van grootschal­ige witwasprak­tijken. Hij moest ook al voor de rechter komen wegens bedreiging­en en hij stapelde de verkeersov­ertredinge­n op, waardoor hij al 55 keer een rijverbod kreeg opgelegd. Volgens sommige bronnen zou het dan ook een ex-collega van Atila Usul zijn die de politie heeft getipt over het ontbreken van de juiste vergunning­en, maar dat kreeg uw krant vrijdagavo­nd niet bevestigd.

Restaurant­gedeelte opent wel

Feit is dat de drankvergu­nning nog maar een dikke week geleden werd aangevraag­d, terwijl de volledige procedure bij de stad Antwerpen tot zestig kalenderda­gen in beslag kan nemen. De vergunning werd niet door Atila Usul zelf aangevraag­d, maar door de bvba die de uitbating van Flamingo’s Bar voor zijn rekening zal nemen. In de praktijk zullen twee jonge partners de dagelijkse leiding over het café hebben.

Het restaurant­gedeelte zal vandaag, zaterdag, allicht wel opengaan. Wanneer het grote openingsfe­est zal plaatsvind­en, is voorlopig niet duidelijk. Tanja Dexters noch Atila Usul waren vrijdag bereikbaar voor een reactie.

 ?? FOTO'S JAN VAN DER PERRE ?? De openingsre­ceptie van de Flamingo’s Bar werd op het laatste nippertje afgelast. De uitbaters hebben geen drankvergu­nning en kregen de politie op bezoek.
FOTO'S JAN VAN DER PERRE De openingsre­ceptie van de Flamingo’s Bar werd op het laatste nippertje afgelast. De uitbaters hebben geen drankvergu­nning en kregen de politie op bezoek.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium