Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Cultuur palmt hele gemeente in

Cultuurver­enigingen tonen zich dit weekend in zaal Da Capo

- FILIP SPOELDERS

Twintig Hovese cultuurver­eniging tonen zich dit weekend van hun beste kant tijdens het tweejaarli­jkse Cultureel Weekend. Met de organisati­e van een fotowandel­ing pakt de jonge Vision Fotokring met iets nieuws uit.

Maar liefst 31 grote foto’s sieren dit weekend de straten van Hove. Op de affiches staan Hovenaren met de meest uiteenlope­nde achtergron­den. “Deze fotowandel­ing moet de visie weerspiege­len waarvoor Vision Fotokring staat. Dit wil zeggen, proberen samen te werken met alle mogelijke vereniging­en en scholen in onze gemeente. Nu zijn er nog te veel vereniging­en die in hun eigen cocon werken, waardoor de gemiddelde leeftijd van de leden ook vrij hoog wordt”, zegt Wim Frans van Vision Fotokring. De aanpak van de fotokring lijkt te werken. “Begin dit jaar zijn we begonnen en tegen onze eerste verjaardag zullen we de kaap van honderd leden bereiken. Voor deze eerste expo hebben we al goed kunnen samenwerke­n met scholen en andere vereniging­en waar we foto’s zijn gaan nemen. Ook met de kunstacade­mie van Hove hebben we ondertusse­n een goede verstandho­uding.”

Dit weekend kunnen de cultuurver­enigingen hun werking voorstelle­n. Vereniging­en als Kunstkring De Geelhand, de kalligrafi­ewerkgroep ’t Kostershui­sje en de kunstacade­mie geven demonstrat­ies. Wie de fotowandel­ing van Vision Fotokring wil lopen, kan een brochure afhalen in zaal Da Capo of Casa di Speranza in de Kapelstraa­t. Het cultuurwee­kend vindt vandaag plaats van 14 tot 17u en morgen van 10 tot 17u. De toegang is gratis.

 ?? FOTO FILIP SPOELDERS ?? Leden van Vision Fotokring, schepen van Cultuur Lambrecht en cultuurcoö­rdinator Ann Goyvaerts.
FOTO FILIP SPOELDERS Leden van Vision Fotokring, schepen van Cultuur Lambrecht en cultuurcoö­rdinator Ann Goyvaerts.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium