Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Parijse topchef pakt uit met drijvend restaurant

Alain Ducasse van Eiffeltore­n naar Seine

-

De meeste Michelinst­erren ter wereld had hij al, nu heeft Alain Ducasse ook een van de meest unieke restaurant­s. De chef-kok serveert de Franse keuken op een drijvend restaurant op de Seine, met de Parijse ‘landmarks’ op de achtergron­d.

Tien jaar lang stond de Franse topchef Alain Ducasse achter de kookpotten in de Eiffeltore­n. Hij was de man achter het sterrenres­taurant Le Jules Verne op de tweede verdieping. Eerder dit jaar besloot het stadsbestu­ur om de concessie van de zaak voor de komende tien jaar over te geven aan een duo nieuwe sterrenche­fs. Dat gaf Ducasse, goed voor 21 sterren, tijd om na te denken over een nieuw concept in de stad. Deze keer zoekt hij het niet in de hoogte, maar op het water. Eerder deze maand werd Ducasse sur Seine geboren. Op een schip van 31 meter lang en 10 meter breed, volledig omringd met glas, serveert Ducasse twee keer per dag een gastronomi­sch menu tijdens een rondvaart op de Seine langs de trekpleist­ers van de stad. De chef trekt onderweg naar goede gewoonte de kaart van de hedendaags­e Franse keuken.

Elektrisch aangedreve­n

Die culinaire verwenneri­j heeft uiteraard wel zijn prijs. Het standaard driegangen­menu, dat wordt bereid door 36 personeels­leden in de keuken, kost 100 euro als lunch en 150 euro als diner. Wie het graag nog exclusieve­r heeft, kan kiezen voor het ‘Paris is a Party-menu’. Dat bestaat uit vijf gangen, champagne en wijn. Daarvoor telt u 500 euro neer. De boot van Ducasse sur Seine weegt volgens de chef honderd ton en is volledig elektrisch aangedreve­n. Een milieuvrie­ndelijke keuze waar Ducasse erg op stond. Voorlopig is het restaurant een tijdelijk project. De chef zal zo’n 130 services op zich nemen en vaart twee keer per dag uit, telkens voor 200 klanten.

 ?? FOTO RR ??
FOTO RR

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium