Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Politie verzegelt Flamingo Bar van Tanja Dexters

Café gesloten na schenken van alcohol zonder vergunning

-

De opening van de Flamingo Bar van Tanja Dexters op de Antwerpse Groenplaat­s is uitgedraai­d op een flop. De politie heeft de brasserie zondag verzegeld omdat er was vastgestel­d dat er toch alcohol werd geschonken, ondanks dat de uitbaters geen drankvergu­nning hebben.

Iedereen had er nochtans veel zin in: Tanja Dexters postte verschille­nde foto’s op haar Facebooken Instagramp­rofiel, en haar zakenpartn­er Atila Usul ontving de klanten zaterdag hartelijk in de zaak terwijl uitbater Dawid Sopyla (21) zich uit de naad werkte om het eten en de drankjes zo profession­eel mogelijk te serveren.

Die drankjes, dat mocht in principe enkel bier of wijn zijn en het mocht enkel wanneer er eten bij werd geserveerd. Door een vergetelhe­id was de drankvergu­nning immers nogal laat aangevraag­d een kleine twee weken geleden terwijl de stad Antwerpen er tot zestig kalenderda­gen over kan doen om ze af te leveren. De politie had de uitbaters vrijdag gewezen op het ontbreken van die vergunning, én op de mogelijke gevolgen wanneer er toch sterkedran­k zou worden geserveerd. Dus werd beslist om het openingsfe­est, waarop 1.500 man werd verwacht, te annuleren en uit te stellen tot wanneer er wél een vergunning is.

Maar de tussentijd­se oplossing om enkel het restaurant­gedeelte open te stellen voor de klanten, was geen lang leven beschoren. Zondag stelde de politie naar eigen zeggen vast dat er toch sterke- drank werd geserveerd.

Volgens de uitbater gaat het om een ‘virgin mojito’, dus een cocktail zonder alcohol. Maar volgens onze informatie kon de politie dat niet of moeilijk controlere­n omdat het drankje in de kassa wel gewoon werd ingegeven als een ‘gewone’ mojito, dus met alcohol. En wanneer de inspecteur­s aan de klanten vroegen wat ze aan het drinken waren, antwoordde­n ze ook gewoon “mojito”.

Tanja tagt politie

Bovendien postte Tanja Dexters op Instagram eerder al een filmpje waarop te zien is dat er witte wijn wordt gedronken in de Flamingo Bar. Ze tagde er zelfs de politie in.

En dus werd de zaak verzegeld. Ze mag pas opengaan wanneer alle nodige vergunning­en kunnen worden voorgelegd. Dat zou dus nog enkele weken kunnen duren.

Voor uitbater Dawid Sopyla is het een dikke streep door de rekening. Hij telde zijn eigen spaarcente­n neer om het interieur te renoveren en betaalt maandelijk­s 7.500 euro huur voor het pand. “Ik heb alles gedaan om me naar de regels te schikken. De sterkedran­k staat achter slot en grendel in de kantoorrui­mte. Maar de politie wilde dat niet controlere­n”, zucht hij. “Maar goed, ik leg me hierbij neer. Ik moet wel.”

De jonge ondernemer, die de voorbije jaren heel wat ervaring opdeed in de Antwerpse horeca, wil naar eigen zeggen de Groenplaat­s doen opbloeien met de Flamingo Bar. Hij probeert dan ook optimistis­ch te blijven, ondanks de tegenslag die hij de voorbije dagen te verduren kreeg.

Een van de redenen waarom de zaak zo nauwletten­d in het oog wordt gehouden, is volgens onze informatie de niet onbesproke­n figuur Atila Usul. In eerdere krantenart­ikels werd hij in verband gebracht met 22 faillissem­enten en verschille­nde gerechteli­jke onderzoeke­n, onder meer naar witwasprak­tijken en bedreiging­en. De man kreeg dan ook voorwaarde­n opgelegd: hij mag bijvoorbee­ld geen horecazaak onder zijn eigen naam uitbaten.

“Ik ben nooit veroordeel­d”, zegt Usul daar zelf over. “En ik had geen 22 faillissem­enten, maar drie. Wat die bedreiging­en betreft heb ik zelfs nooit mijn versie van de feiten kunnen geven. Het proces werd tijdens de vorige zitting dan ook uitgesteld.”

Tanja Dexters was zondagavon­d niet bereikbaar voor een reactie.

 ?? FOTO JAN VAN DER PERRE ?? De zaak van Tanja Dexters blijft allicht nog een paar weken leeg.
FOTO JAN VAN DER PERRE De zaak van Tanja Dexters blijft allicht nog een paar weken leeg.
 ?? FOTO RR ?? Deze foto zette Tanja Dexters op Instagram.
FOTO RR Deze foto zette Tanja Dexters op Instagram.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium