Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Ontdek met welke Antwerpse lijsttrekk­er u het meest gemeen heeft

Uw krant organiseer­t online stANTpunt-checker

- JONAS ROSQUIN

De Antwerpse verkiezing­scampagne lijkt steeds meer op een bitse persoonlij­ke strijd. Mag het voor u stilaan ook gaan over de inhoud? Doe dan vanaf vandaag online onze stANTpuntc­hecker. Zo achterhaal­t u welke van de zeven Antwerpse lijsttrekk­ers het dichtst aanleunt bij uw mening over thema’s die er in Antwerpen toe doen.

Geef uw mening over zes thema’s:

1. Veiligheid 2. Stadsontwi­kkeling 3. Samenleven 4. Economie 5. Sociale zaken 6. Mobiliteit

U weet intussen dat Philippe De Backer Bart De Wever “emotioneel ongeschikt” vindt als burgemeest­er, dat De Wever Kris Peeters maar beschouwt als “een passant” en dat Filip Dewinter de burgemeest­er afdoet als “een Batman van den Aldi”.

Maar weet u eigenlijk ook waar de Antwerpse lijsttrekk­ers inhoudelij­k voor staan? Als u geen tijd hebt om alle partijprog­ramma’s te doorworste­len en ook niet van plan bent om een verkiezing­sdebat bij te wonen, kan onze online stANTpunt-checker soelaas bieden.

Vanaf vandaag tot en met zaterdag kunt u dagelijks over een nieuw thema nagaan met welke Antwerpse lijsttrekk­er u het meest gemeen hebt. Dat doet u door u akkoord of niet akkoord te verklaren met de stellingen die u krijgt voorgelegd.

Het thema veiligheid bijt de spits af. Wat denken de kopstukken van de grote Antwerpse partijen over het drugsbelei­d of over het stijgend aantal agenten en camera’s in het straatbeel­d? En in hoeverre sluit uw mening aan bij die van Bart De Wever of Wouter Van Besien? Met een paar klikken en het beoordelen van enkele stellingen zal het u allemaal duidelijk worden.

Dinsdag leggen we u dan weer tien stellingen voor rond het thema stadsontwi­kkeling. Woensdag volgt het thema samenleven, donderdag is het de beurt aan economie, vrijdag kan u zich meten met de lijsttrekk­ers op het vlak van sociale zaken om zaterdag af te sluiten met het thema mobiliteit.

Kortom: neem deel aan de stANTpunt-checker en achterhaal waar de grote tenoren en hun partijen écht voor staan.

Doe de test op www.gva.be/stANTpunt

 ?? FOTO RR ?? Beoordeel stellingen rond zes thema’s en ontdek met welke lijsttrekk­er u het (niet) eens bent.
FOTO RR Beoordeel stellingen rond zes thema’s en ontdek met welke lijsttrekk­er u het (niet) eens bent.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium