Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Deze nederlaag hebben we enkel aan onszelf te wijten”

-

De eerlijkhei­d bij de Great Old was bewonderen­swaardig. Stuk voor stuk erkenden de Antwerpspe­lers dat hun team te weinig bracht om op Stayen de driepunter te claimen. Zo ook Sinan Bolat.

“Deze nederlaag hebben we enkel aan onszelf te wijten. Het is niet zo dat Sint-Truiden ons heeft weggespeel­d, al had het voor de rust wel het meest balbezit. Desondanks gaven we totaal niets weg. We verloren echter te vaak de tweede bal en kropen te fel achteruit. Het gat tussen de verdedigin­g en de aanval was ook te groot, waardoor ons middenveld het niet belopen kreeg.”

Van enige onderschat­ting was er volgens de doelman geen sprake.

“Iedereen was zich ervan bewust dat dit geen makkelijke wedstrijd ging worden. Sint-Truiden won vorige week op AA Gent en kon met veel vertrouwen deze wedstrijd aanvatten. Iedereen staat na deze eerste nederlaag weer met de voetjes op de grond. De volgende wedstrijd moeten we weer scherper aanvatten.”

Bolat moest voor het eerst dit seizoen twee keer de bal uit zijn netten vissen, al blijft hij met amper vijf tegengoals wel de minst gepasseerd­e doelman uit de Jupiler Pro League. “Voor een doelman is het nooit leuk om een tegengoal te slikken. Beide treffers vielen te makkelijk. Zeker die eerste mocht nooit vallen. Enkele seconden concentrat­ieverlies en het was raak. De 2-0 kwam er omdat we risico’s namen en voluit voor de gelijkmake­r gingen. Feit is wel dat de tegenstand­er twee keer volledig alleen stond.”

 ?? FOTO BELGA ??
FOTO BELGA

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium