Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Opare worstelt met zichzelf

- GERT GYSEN

Halverwege de eerste helft in SintTruide­n. Daniel Opare (27) – hij had op dat moment al eens te veel ruimte gelaten voor een doorsteekp­ass van Ceballos verwerkt de bal nogal klungelig tot in de voeten van STVVspeler Alexis De Sart. Die vergeet ervan te profiteren, dus mag de Ghanese rechtsacht­er opgelucht ademhalen. Maar dat doet hij niet. Hevig gesticuler­end roept hij dat het niet zijn schuld was. Oké, het regende hard. Maar een mea culpa was hier beter op zijn plaats geweest dan een opengetrok­ken paraplu. Het is exemplaris­ch voor het seizoen dat Daniel Opare doormaakt. Het deed ons denken aan een scène op training van enkele weken geleden. Geen enkele voorzet bereikte een medemaat, maar telkens was het de schuld van een ander. Hij worstelt met zichzelf.

Opare had tegen SintTruide­n verrassend de voorkeur gekregen op Aurélio Buta. Het zegt veel over de prestaties van Opare dat we hem afgelopen week op training een keer in de basis zagen staan, maar zelfs dan niet konden geloven dat hij zou spelen. Het zou wel zijn om Buta scherp te zetten, dachten we. Zelfs de jongens die voor Antwerp de sociale media beheren, plaatsten een half uur voor de wedstrijd een opstelling online met Buta in plaats van Opare. Zo logisch leek het om Buta na zijn knalpresta­tie tegen Zulte Waregem weer in de ploeg te zetten. Hij had in negentig minuten meer getoond dan Opare in de voorgaande zes wedstrijde­n. Waarom nu dan opnieuw wisselen? En als hij het dan zo laat afweten… Met slechte passes, dom balverlies en positionel­e fouten voor rust wisten ze bij SintTruide­n langs welke kant ze na de pauze op zoek moesten naar het doelpunt. En ja hoor, Opare stond nog maar eens te ver naar binnen en De Norre profiteerd­e van de vrijheid: 10. Al sprak T2 Wim De Decker na afloop: “Het zou niet eerlijk zijn om de nederlaag enkel en alleen op Daniel af te schuiven.” Dat klopt, maar wat als die 10 niet valt? Hoeveel krediet heeft hij nog bij de coach?

Waar is in godsnaam de Opare van bij Standard? Hoe meer de weken vorderen, hoe gefrustree­rder Opare rondloopt. De voormalige jeugdspele­r van Real Madrid hoopte om via Luciano D’Onofrio bij Antwerp zijn carrière te herlancere­n. Intern liet hij in de zomer al verstaan dat het niet de bedoeling was om heel lang bij Antwerp te blijven. Zo snel mogelijk weer hogerop. We vragen ons af langs welke ladder.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium