Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Dit doet er geen goed aan, dat is duidelijk”

Gent-bestuur wacht met herbevesti­gen vertrouwen in Vanderhaeg­he na pandoering

-

AA Gent-voorzitter Ivan De Witte had voor de topper tegen Club Brugge gezegd dat het geen wedstrijd met het mes op de keel was voor trainer Yves Vanderhaeg­he. Maar dat de Buffalo’s de zwaarste thuisneder­laag in twintig jaar zouden lijden tegen Club (0-4) was ongetwijfe­ld geen scenario waar rekening mee werd gehouden.

Gezien het broze vertrouwen kreeg het Gentse bestuur na de match opnieuw de vraag of dit gevolgen had voor hun trainer. “Dit doet er geen goed aan, dat is duidelijk”, zei Gent-directeur Louwagie aan Proximus. “Een 0-4-nederlaag tegen Club Brugge is zwaar om te slikken. Maar na een

wedstrijd komt het erop aan om rustig te blijven, de emoties weg te drukken, daarna een goede analyse te maken en een juiste beslissing te nemen.”

We vroegen ook voorzitter Ivan De Witte kort na de wedstrijd of de 0-4-nederlaag de zaken veranderde voor Vanderhaeg­he, maar hij vroeg tijd om de zaken te laten bezinken. “Het is te vroeg om daar nu iets zinnigs over te zeggen”, zei De Witte. “Dit is een klap, het heeft geen zin om momenteel vragen te stellen.”

De Witte had voor de wedstrijd het vertrouwen in Vanderhaeg­he uitgesprok­en, daaraan toevoegend dat er wel naar de trainer zou worden gekeken als het heel slecht zou gaan. Woensdag al staat voor AA Gent de belangrijk­e bekermatch in Virton op het programma. Is het überhaupt aangewezen om in zo’n korte tijd een drastische beslissing te overwegen terwijl heel wat spelers hebben aangegeven dat ze achter de coach staan?

“Geduld is bij geen enkele club oneindig. Als het echt heel slecht zou gaan, dan zullen we naar de trainer kijken”, zei De Witte vóór de match aan Sporza. “Er staat ons een moeilijke opeenvolgi­ng van matchen te wachten. Ik wil die met Vanderhaeg­he aanpakken. Ik zal er als voorzitter op toezien dat hij dat vertrouwen krijgt. We moeten hem niet beladen met alle zonden van Israël.”

Na de pandoering tegen Club Brugge blijft het voor Vanderhaeg­he leven van dag tot dag.

 ?? FOTO'S BELGA ?? Yves Vanderhaeg­he.
FOTO'S BELGA Yves Vanderhaeg­he.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium