Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Sommige jongens waren toch wat onder de indruk”

Bob Peeters kan tweede nederlaag van seizoen al snel een plaats geven

-

Westerlo-coach Bob Peeters had weinig moeite om zich neer te leggen bij de tweede nederlaag van het seizoen. “Als er enkele spelers bij ons onder hun niveau blijven, dan zijn wij maar een heel gewone ploeg.”

Na de negen op negen tegen OH Leuven, Tubeke en Lommel had Westerlo zondag een uitstekend­e zaak kunnen doen op het veld van KV Mechelen. Maar drie punten oogsten in het AFAS-stadion, dat zat er voor de jongens van Bob Peeters nooit in. “Als er één ploeg verdiende om te winnen, dan was het KV Mechelen. Zij namen van bij het begin het initiatief en zetten ons onder druk. Daardoor geraakten wij nooit in ons spel.”

Waar Westerlo de voorbije weken steeds een mand vol kansen creëerde, kreeg het nu slechts twee ballen tussen de palen: een gekraakt schot van Naessens en een vrije trap van Rommens, recht op de vuisten van doelman Verrips. Topschutte­r Naessens stond voorin op een eiland, de vinnige Abrahams vond geen ruimte en kon de lijn van de laatste weken niet doortrekke­n. “Alleen in de laatste vijf minuten van de eerste helft hebben we even goed voetbal gebracht”, sprak Peeters. “Dat is veel te weinig. Dan moet je gewoon heel nederig zijn. Als bij ons niet iedereen op zijn beste niveau speelt, dan zijn wij maar een heel gewone ploeg. Na de 2-0 gaf KV ons de bal, maar ik had het gevoel dat we nog heel lang hadden moeten voetballen om een kans te creëren. Het is geen schande om dat vast te stellen.”

De manier waarop Westerlo de wedstrijd na rust uit handen gaf, lag Peeters wel zwaar op de maag. Een zwak moment van Soumah in het begin van de tweede helft werd meteen afgestraft. “Als rechtsvoet­ige speler moet hij op die positie die bal altijd in de tribune trappen”, vloekte Peeters. “Dan kunnen wij ons terug organisere­n en is er niets aan de hand. Nu krijgt KV Mechelen onder impuls van het publiek vleugels en maakt Schoofs er op een fantastisc­he manier 2-0 van. Binnen de vijf minuten was de wedstrijd gespeeld.”

De Mechelse druk was één factor waar Westerlo mee worstelde, het enthousias­te thuispubli­ek een tweede. “Ik had het gevoel dat een aantal spelers toch onder de indruk was”, gaf Peeters aan. “De sfeer, het stadion, de druk… Het niveau was misschien niet altijd fantastisc­h, maar op veel vlakken was dit een wedstrijd uit 1A.”

Ondanks de nederlaag op Malinwa is er voor Westerlo geen man overboord. Na zeven speeldagen blijven de Kemphanen het klassement aanvoeren. “Die dertien punten die we al op onze balans hebben, daar moeten we vooral heel blij mee zijn.”

 ?? FOTO PHOTO NEWS ??
FOTO PHOTO NEWS
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium