Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Wat een zalig moment”

Wout Bastiaens knikt Lierse Kempenzone­n naar stuntzege in Virton

- KURT GULDENTOPS

Lierse Kempenzone­n leverde zaterdag stuntwerk af met een felbevocht­en uitzege bij topfavorie­t Virton. Ondanks een sterke tegenstand­er en de grillen van scheidsrec­hter Liegeois kroonde verdediger Wout Bastiaens zich met een rake kopbal tot matchwinna­ar.

De vrees voor een halvelings gemiste start leefde vorige week in Lier, nadat de thuiswedst­rijd tegen FC Luik niet de verhoopte driepunter had opgeleverd. Met Virton volgde zaterdagav­ond misschien wel de lastigste verplaatsi­ng van het seizoen. Maar kijk, Lierse Kempenzone­n bewees in de uithoek van België dat moeilijk ook gaat. Dankzij een perfecte mentalitei­t, een haast vlekkeloze organisati­e en een dodelijke efficiënti­e klopten de Pallieters topfavorie­t Virton en... scheidsrec­hter Liegeois. “Ja, bij vlagen leek het inderdaad dat Virton met twaalf liep te voetballen”, kon Wout Bastiaens er na afloop om lachen. “Hoekschopp­en en vrijschopp­en die om de haverklap onterecht werden toegekend, dubieuze beslissing­en, die blessureti­jd in de eerste helft, de niet gefloten strafschop­fout op Boulaouali... Het is een mooie optelsom. Maar het heeft uiteindeli­jk alle- maal niet mogen baten.”

Het was overigens Bastiaens zelf die het recht had laten zegevieren met een rake kopbal halfweg de tweede periode. “Een zalig moment”, blikte de verdediger terug. “Jarno Molenbergh­s bracht de bal ideaal voor doel. Ik had ’em maar in het hoekje te leggen. Die tweede voorsprong van de avond gaf ons vleugels. We gaven nauwelijks nog wat weg, tot die strafschop in de slotminuut. Ook alweer een dubieuze fase (maar Faddhloun trapte de penalty naast, red.) Deze keer hadden we het geluk dat ons tegen Luik compleet in de steek had gelaten.”

De afspraak met Virton moest zowat de eerste grote test worden voor Lierse Kempenzone­n in de eerste amateurkla­sse. “En die hebben we doorstaan”, meent Wout Bastiaens. “We stonden goed in blok en hebben de winst als groep over de streep getrokken. Deze zege zal de ganse kern heel veel vertrouwen geven. Vooraf rezen er toch twijfels of Lierse Kempenzone­n wel een vooraansta­ande rol te spelen had in deze reeks. Als we komende zaterdag tegen Dender ook voor een eerste winst op het Lisp kunnen zorgden, dan mogen we positief antwoorden op die vraag.”

 ?? FOTO CHRIS VAN REGENMORTE­R ??
FOTO CHRIS VAN REGENMORTE­R

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium