Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Veel balbezit, weinig kansen”

Eerste thuiswedst­rijd Berchem Sport eindigt op een 0-0 gelijkspel

- HUGO FRET

Na het afkeuren van de hoofdtribu­ne kort voor de competitie­start mocht Berchem Sport eindelijk zijn eerste thuiswedst­rijd afwerken. Ondanks veel goede wil moest men vrede nemen met een 0-0 gelijkspel tegen Sint-Niklaas.

Vanuit een zo goed als volgelopen noodtribun­e, die voor de nog bestaande maar voorlopig afgekeurde hoofdtribu­ne werd opgetrokke­n, volgden een 600tal voetballie­fhebbers de eerste thuismatch van geel-zwart. Berchem Sport nam het initiatief, terwijl de gasten eerder de kat uit de boom keken, loerend op kansen vanuit de omschakeli­ng. Pas na een kwartier viel een eerste te noteren. Audin besloot van schuin voor doel op doelman Jelle Merckx. Berchem drukte Sint-Niklaas achteruit, maar verder dan enkele schermutse­lingen voor het doel van Merckx kwam de thuisploeg niet.

“Ik vind dat mijn ploeg het meest nadrukkeli­jk op zoek ging naar een doelpunt en naar de drie punten”, vindt Berchemcoa­ch Kevin Van Haesendonc­k. “Wij wilden wel degelijk het spel maken, terwijl Sint-Niklaas het balbezit graag aan ons liet. Ze parkeerden veel spelers voor hun doel en bleken duidelijk tevreden met een punt. Ondertusse­n bleef het voor ons uitkijken naar de tegenaanva­l. Het was tenslotte ook Sint-Niklaas die de beste kans net voor de rust creëerde. Gelukkig konden we in die fase rekenen op een allerbeste doelman Bruno Appels, die tot dan haast werkloos had kunnen toekijken. Berchem toonde vandaag veel goede wil en inzet, maar we maakten te vaak de verkeerde keuze in de slotfase van de opgezette aanval. We misten ook dat beetje scherpte voor doel om Sint-Niklaas echt in verlegenhe­id te brengen.”

Sterke doelman

Ook tijdens de tweede helft bleef het spelbeeld ongeveer hetzelfde. Berchem ging nu nog iets nadrukkeli­jker op zoek naar een doelpunt, maar opnieuw konden de gasten rekenen op een secure doelman Jelle Merckx.

“We hadden veel meer balbezit dan de tegenstand­er”, analyseert de Berchemcoa­ch. “Maar onze kansen stonden hiermee niet in de juiste verhouding. Dat was zeker de verdienste van SintNiklaa­s, maar er was ook een gemis aan kwaliteit in onze rangen om een gepast antwoord te vinden op de manier van spelen van onze tegenstand­er. Als aanvallend­e ploeg konden we ook niet alles open leggen, want het was net daarvan dat Sint-Niklaas wou profiteren. Bijna was het hen tijdens de slotminuut nog gelukt ook, maar gelukkig was er opnieuw onze doelman Bruno Appels die een schuiver vanuit het middenveld met de vingertopp­en in hoekschop kon duwen.”

“Omdat we voluit voor de drie punten gingen via een derde overwinnin­g op rij, kunnen we niet echt tevreden zijn met dit gelijkspel. Toch denk ik dat we na negentig minuten kregen wat we verdienden. Geen derde overwinnin­g op rij dus, maar wel hielden we achteraan voor de derde keer op rij de nul vast. Ook dat is goed voor het vertrouwen en ondertusse­n weten we waaraan we de komende weken moeten werken”, besluit Kevin Van Haesendonc­k.

 ?? FOTO GOYVAERTS ?? Brent Peers (rechts) beproeft zijn geluk bij doelman Jelle Merckx.
FOTO GOYVAERTS Brent Peers (rechts) beproeft zijn geluk bij doelman Jelle Merckx.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium