Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Nu moeten we bevestigen”

Cappellen weet negatieve reeks te stoppen

- EDDY NOUWS

Cappellen en Hades zorgden, anders dan de uitslag doet vermoeden, voor een degelijke wedstrijd. Het technisch verzorgd voetbal verdiende zonder meer enkele doelpunten, maar de verdedigin­gen speelden een secure partij.

De doelmannen werden door de perfect verdedigen­de organisati­e weinig op de proef gesteld, maar met een schitteren­de intercepti­e op een voorzet van Bennassar voorkwam Björn Joossens wellicht een bezoekende voorsprong.

“Ik zag Sögütcü positie kiezen aan de tweede paal en moest vermijden dat hij zijn hoofd tegen de bal kon plaatsen”, blikt de Cappelse doelman terug. “Vanuit die positie zou de trefzekere spits niet gefaald hebben. Gelukkig kon ik met mijn vingertopp­en de bal in hoekschop duwen en was het gevaar geweken. Kort voor de rust kreeg Sögütcü nog een uitstekend­e kans, maar zijn vizier stond niet op scherp.”

Weinig gevaar

“Buiten die twee fases konden de bezoekers weinig voor gevaar zorgen”, vervolgt Joossens. “We hebben nauwelijks iets weggegeven en goed gespeeld vanuit de organisati­e. Natuurlijk mogen we niet helemaal tevreden De bezoekers namen de beste start. Gueroui zorgde met een te hoge kopbal voor het eerste doelgevaar. Geleidelij­k aan nam Cappellen het initiatief over en Faria Da Silva stuitte twee keer op Gijbels. Bij een bezoekende tegenstoot schoot Sögütcü de beste kans over.

In het begin van de tweede helft zetten de bezoekers de lijnen uit, maar de thuisploeg herstelde al snel het evenwicht en tekende voor het meeste gevaar. Lenaerts schoot naast uit de draai, Gijbels stopte niet zonder moeite een schot van Faria Da Silva en Deckers mikte een vrije trap net naast. Aan de overzijde misten schoten van Voorjans en Bloemen kracht of precisie, zodat de beginstand op het bord bleef. zijn met een gelijkspel op eigen terrein. Ook tegen sterke tegenstand­ers moeten we mikken op de drie punten. Daarom blijf ik met een dubbel gevoel achter na de wedstrijd. Een punt op zich is niet slecht, maar het brengt ons weinig baat bij in de klassering.”

Nul op negen

“Positief is dat we tot de laatste minuut bij de les gebleven zijn en niet, zoals vorig seizoen enkele keren gebeurde, een goed resultaat in de slotfase uit handen gaven. Na de nul op negen die we in de laatste wedstrijde­n tegen Hades lieten optekenen, is het een leuke opsteker dat we de negatieve reeks konden stoppen. Het zegt misschien wel iets over onze groeiende rijpheid. Hopelijk kunnen we dat de volgende wedstrijde­n bevestigen”, aldus Joossens.

 ?? FOTO ROBIN FASSEUR ?? Bloemen in duel met Kil.
FOTO ROBIN FASSEUR Bloemen in duel met Kil.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium