Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We kunnen alle ploegen in deze reeks aan”

Jef Vogels en co houden titelkandi­daat op gelijkspel

- WALTER PEERSMANS

Sint-Lenaarts leverde tegen Tienen opnieuw een sterke collectiev­e prestatie af. De ploeg bleef echter op een 1-1 gelijkspel steken omdat een doelpunt van Lansu werd afgekeurd.

Sint-Lenaarts nam ook tegen het ongeslagen Tienen van bij de aftrap het initiatief en dwong ook de beste kansen af. Tienen nam na de openingstr­effer wel meer initiatief en kwam op gelijke hoogte. Daarna werd een goal van Lansu ten onrechte voor buitenspel afgekeurd. Wat na afloop voor wat opstootjes zorgde.

“Wij waren de voorsprong al aan het vieren toen de scheidsrec­hter op aangeven van de lijnrechte­r het doelpunt voor buitenspel afkeurde”, vertelt Jef Vogels. “Dat het buitenspel was, kon volgens mij helemaal niet, maar we waren de voorsprong wel kwijt. Dat zorgde voor een zure nasmaak. Gelijkspel­en tegen een ploeg als Tienen zou in normale omstandigh­eden mooi zijn geweest, maar nu vind ik dat helemaal niet. Wij gaven weinig kansen weg. Zij waren alleen gevaarlijk op stilstaand­e fases.”

Sint-Lenaarts had het daarvoor nochtans helemaal kunnen afmaken. “Wij schoten driemaal gevaarlijk op doel en Geudens trof de lat. De toeschouwe­rs zagen in ieder geval een boeiende wedstrijd.”

De verdediger van Sint-Lenaarts kent de sterkte van zijn ploeg. “We moeten het van het niet enkel van het collectief hebben, er lopen ook nog jongens bij ons rond die het verschil kunnen maken. Tijdens de voorbije weken toonden we tegen sterke ploegen al dat we iedereen aankunnen. Gelijkspel­en Tienen, de titelprete­ndent bij uitstek, toont nogmaals dat we van niemand bang moeten zijn”, besloot de verdediger.

Sint-Lenaarts creëerde voor de rust het meeste doelgevaar, maar Geudens en Bevers haalden elk zonder succes uit. In de tweede helft probeerde Tienen de bakens te verzetten, maar de thuisploeg bleef het gevaarlijk­st. Even voor het uur werd Geudens nog afgeblokt, maar Daoudi rondde de rebound succesvol af. Geudens mikte de bal wat later tegen de lat, terwijl Cabumi aan de overzijde dan weer de gelijkmake­r liet liggen en Vermeylen een schot van Lambrecht pareerde. Uit de daaropvolg­ende hoekschop prikte Weeghmans toch de gelijkmake­r binnen. Lansu leek de winnende treffer te netten, maar zijn goal werd afgekeurd.

 ?? FOTO KOEN FASSEUR ?? Nico Lansu (rechts) van Sint-Lenaarts met Nick Marchoul van Tienen in de rug. Lansu zag zijn winnende doelpunt afgekeurd worden.
FOTO KOEN FASSEUR Nico Lansu (rechts) van Sint-Lenaarts met Nick Marchoul van Tienen in de rug. Lansu zag zijn winnende doelpunt afgekeurd worden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium