Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Derde keer rood in vier wedstrijde­n kan echt niet”

Wuustwezel slikt opnieuw een rode kaart, Sint-Job pakt eerste punt van het seizoen

- LIEVEN VERHEYEN

Sint-Job staat niet langer onderaan te bengelen met 0 punten. Tegen Wuustwezel pakte het een eerste punt, al zat er misschien wel meer in. De bezoekers moesten immers een halfuur verder met tien man, na een derde rode kaart in vier wedstrijde­n.

“Mijn gevoel is moeilijk te omschrijve­n”, blikt bezoekende trainer Serge Crève terug. “Via een stilstaand­e fase op voorsprong komen is leuk, maar de gelijkmake­r wordt dom weggegeven. Nadien was de wedstrijd gelijkopga­and, tot we met tien man verder moesten.”

De fase van die rode kaart zorgde voor de meeste opschuddin­g in de hele wedstrijd. “Ik kwam veel te laat en de rode kaart is terecht”, is Nick Simons doodeerlij­k. “Maar als de ref eerst geel geeft, na lang protest gaat overleggen met zijn assistent en dan met rood zwaait, komt het raar over.”

Crève heeft er zijn eigen mening over. “Voor de derde keer in vier matchen krijgt een ervaren speler rood, dat mag niet. De hand moet in eigen boezem.”

Doelman Ben Van Bael deelt dezelfde mening: “Gelukkig hebben we de boel goed gesloten gehouden en verdienen we nog een punt, maar het wordt wel tijd dat we slimmer en rustiger zijn, want als we telkens met een man minder spelen, maken we het onszelf moeilijk.”

In het andere kamp waren er ook ontgoochel­de reacties. “We hebben geen enkele kans gecreëerd met een man meer. De laatste pass kwam niet aan”, zuchtte Yarno Bonaers, maker van de gelijkmake­r. “Door deze gemiste kans moeten we tegen een sterkere tegenstrev­er punten gaan halen.”

Trainer Peter Schrauwen was eerlijk in zijn analyse: “Het lukt ons nog niet om het veldoverwi­cht om te zetten in doelrijpe kansen. De nul is van het bord, maar nu moeten we op zoek naar de eerste zege en zo stap voor stap verder geraken.”

 ?? FOTO ROBIN FASSEUR ?? Wuustwezel-speler Desire Binnemans dribbelt zich voorbij Joris Jaspers
FOTO ROBIN FASSEUR Wuustwezel-speler Desire Binnemans dribbelt zich voorbij Joris Jaspers

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium