Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik had altijd moeten scoren”

Dave Vercautere­n mist kort voor affluiten kans op eerste zege van Olympic Essen

- WALTER PEERSMANS

Olympic Essen en Achterbroe­k hielden het zaterdagav­ond bij een billijke en doelpunten­loos gelijkspel. Al krabde thuisspele­r Dave Vercautere­n zich toch even in het haar. Vercautere­n kreeg vijf minuten voor affluiten een unieke kans om te scoren en zo zijn ploeg de eerste zege van het seizoen te bezorgen, maar hij miste.

Beide ploegen creëerden gedurende de negentig miniuten wel wat doelkansen, maar geen speler die de bal tegen de touwen kreeg. Ook de Essense speler-trainer Dave Vercautere­n niet. Al had die kort voor het einde beter moeten doen en had hij de eerste drie punten voor het gepromovee­rde Essen moeten binnen rijven.

“Ik had inderdaad altijd moeten scoren”, gaf Vercautere­n eerlijk toe. “Ik kwam alleen voor doel en had de bal tegen de netten moeten knallen. Dat deed ik niet en daardoor lopen we onze eerste driepunter van het seizoen mis. Dit is natuurlijk heel zuur, al moet ik eraan toevoegen dat het gelijkspel uiteindeli­jk een juiste weergave van het spelverloo­p is.”

Essen was goed aan de wedstrijd begonnen en creëerde binnen de eerste tien minuten twee mooie kansen. “Dat we toen niet scoorden, was pech. Achterbroe­k kreeg nadien ook kansen, maar die lieten ze gelukkig voor ons ook onbenut. Maar goed, na drie nederlagen op rij is ons eerste punt in derde provincial­e binnen.”

Kenneth De Swaef: “Veld is derde provincial­e onwaardig”

Kenneth De Swaef, de trainer van Achterbroe­k, had het vooral over de toestand van het speelveld van Olympic Essen.

“Dit is derde provincial­e onwaardig. Probeer daar maar eens op te combineren”, foeterde De Swaef. “Als tegenstrev­er moet je antwoorden vinden op de staat van dat veld. We speelden tot op heden drie goede wedstrijde­n, maar dit veld haalde onze prestatie dit keer duidelijk naar benden. Bovendien troffen we ook nog een keer de lat en deden we tot de rust mee aan het rommelvoet­bal.”

“Na de rust begonnen we furieus en dat leverde tijdens het eerste kwartier een paar kansen op. Het zal voor elke tegenstrev­er echt frustreren­d zijn om op Essen te moeten voetballen”, besloot De Swaef.

 ?? FOTO KOEN FASSEUR ?? Tim Nelen (rechts) van Olympic Essen moet de bal aan Berten Anthonisse­n laten. Op de achtergron­d kijkt Dave Vercautere­n (geel) toe.
FOTO KOEN FASSEUR Tim Nelen (rechts) van Olympic Essen moet de bal aan Berten Anthonisse­n laten. Op de achtergron­d kijkt Dave Vercautere­n (geel) toe.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium