Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Topschutte­r Kwinten Stoop stuwt Gembo B naar zege tegen Vabco Mol

- (luhe)

Beide ploegen begonnen nog ongeslagen aan de wedstrijd. Gembo B pakte meteen met snel, beweeglijk basketbal uit. De jongens van coach Vingerhoet­s bulken van het vertrouwen en speelden Vabco Mol in het eerste kwart op een hoopje. (29-15). De bezoekers begonnen agressieve­r aan het tweede kwart. De thuisploeg was even van slag, maar herstelde snel het evenwicht. Twee bommen op rij van Kwinten Stoop brachten Gembo zowaar negentien punten voor bij 46-27. Enkele slordighed­en zorgden voor een 46-33 ruststand.

In een leuk en gelijkopga­and derde kwart wilden de Kempenaars de kloof verkleinen, maar uitblinker­s Stoop en de amper 17-jarige Van Rompaey hielden goed stand (71-55). Toch kon de thuisploeg de match niet rustig uitspelen. De spelers uit Mol wilden van geen wijken weten en kwamen zowaar terug in de match bij 78-71. Toon Verschuere­n was toen al met vijf fouten naar de kant verdwenen. Het werd nog bibberen voor Gembo B, maar een nieuwe bom van Stoop en sterk insidewerk van Van Rompaey hielden de punten in Borgerhout. Topschutte­r Kwinten Stoop was vooral blij met de drie op drie. “Nu kunnen we rustig naar de volgende matchen toeleven”, zei Stoop. In de tweede helft kenden we even een dipje. Gelukkig gingen mijn shots lekker binnen. We wonnen tegen de titelkandi­daat, fantastisc­h.”

Nils Van Rompaey bleef heel bescheiden. “Ik ben blij dat we wonnen, maar mijn percentage afwerking moet duidelijk nog beter”, aldus Van Rompaey. Coach Dries Vingerhoet­s zag nog wat slordighed­en. “Vooral in defence. We gaven de match nog bijna uit handen. Ik had mijn jongens verwittigd dat Vabco Mol nooit opgeeft. We klopten één van de sterkste ploegen uit de reeks. Ongeslagen mee aan de leiding staan is dan ook de max.”

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Kwinten Stoop, met bal, was tegen Vanco Mol goed voor twintig punten voor Gembo B.
FOTO TOM GOYVAERTS Kwinten Stoop, met bal, was tegen Vanco Mol goed voor twintig punten voor Gembo B.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium