Gazet van Antwerpen Stad en Rand

ATRIAC vloert Tribe na spannend duel

- (basp)

De Antwerpse triatloncl­ub ATRIAC veroverde zondag goud op het BK Mixed Team Relays op een regenachti­ge triatlonda­g in Lille.

De opdracht op het BK Mixed Team Relays luidde als volgt: een minitriatl­on (300m zwemmen, 5km fietsen, 1,5km lopen) in estafettev­orm met twee mannen en twee vrouwen. ATRIAC trad aan met Alexis Krug (die eerder op de middag al aan de T3-series deelnam), Dieter Boeye, Laura Swannet en Jolien Vermeylen. Het kwartet zette en zeer solide prestatie neer, maar tot op het eind bleef het erg spannend. Ze duelleerde­n tot diep in de finale met het Vlaams-Brabantse team Tribe. Dankzij een sterke laatste aflossings­beurt maakten de blauwhemde­n uiteindeli­jk het verschil. De laatst man Krug zwom het gat dicht op leider Dries Matthys (Tribe), in het fietsen moest hij even een gat laten, maar in het korte loopnummer kon hij Matthys afschudden. Na zilver vorig jaar claimden ze nu de titel in 1u16’33 met elf seconden voorsprong op Tribe. Titelverde­diger, het Wuustwezel­se 185, werd vijfde.

Eerder op de middag stond de finale van de T3 op het programma. Het mannenteam van ATRIAC (Alexis Krug, Nick Thijs, Wouter Vander Mast) viel er met een vierde plaats net naast het podium. In de stand van de T3-series behielden de ATRIAC mannen wel hun tweede plaats. De vrouwen van ATRIAC finishten als zesde vrouwentea­m in totaal en als tweede Belgische vrouwentea­m. Het drietal met Britt Heirman, Heleen Adams en Sara Van de Vel volbracht de estafette in 1u06’23.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium