Gazet van Antwerpen Stad en Rand

27ste Scouts bouwen nieuwe lokalen

Nieuwbouw opent tegen voorjaar 2019

- (fisp)

In de Edegemse Patronaats­traat zijn de werken begonnen voor de nieuwe lokalen van de 27ste Scouts. “Na zes jaar voorbereid­en, doet het deugd dat er nu iets beweegt op het terrein”, zegt Ben Bruininkx.

Voor de jeugdveren­iging werd het tijd dat er werk werd gemaakt van een nieuwbouw. “We hadden geen volwaardig sanitaire blok en in de wintermaan­den moesten we het water afzetten omdat het anders zou bevriezen. In het nieuwe gebouw zullen we kunnen beschikken over een sanitair gedeelte, een keuken die ook dienst kan doen als leidingslo­kaal en twee lokalen, die omgevormd kunnen worden tot één polyvalent­e ruimte”, overloopt Ben Bruininkx van het bouwteam.

De totale oppervlakt­e wordt 160 vierkante meter. Het gebouw, een houtskelet­bouw, komt achteraan het terrein te staan voor het oude lokaal dat afgebroken wordt. De 27ste Scouts, die 120 leden telt, betaalt zelf 60.000 euro. “Omdat de vereniging een deel van het terrein moet afstaan voor een nieuwe parking, gaven we 125.000 euro compensati­e en kreeg het al 25.000 euro aan infrastruc­tuurtoelag­e, waarvan een deel als voorschot, vanuit de gemeente”, voegen burgemeest­er Koen Metsu (N-VA) en schepen van Jeugd Jeroen Van Laer (Groen) eraan toe.

De nieuwbouw zou tegen maart klaar moeten zijn. Wie de scouts nog wil steunen, kan dat via www.27edegembo­uwt.be.

 ?? FOTO FILIP SPOELDERS ?? In de bouwput voor het oude lokaal.
FOTO FILIP SPOELDERS In de bouwput voor het oude lokaal.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium