Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Het ging een beetje te makkelijk voor mij”

-

De sterkste spits van het land was hij al. Maar na zijn hattrick op Gent is Wesley Moraes (21) ook van plan de best scorende van het land te worden.

Zo wil ik hem nog meer zien”, sprak Club-coach Ivan Leko achteraf met lof. “We weten allemaal dat Wesley heel belangrijk is voor ons. Maar als hij nog stappen wil zetten, moet hij ook aan zijn statistiek­en werken. De laatste drie matchen had hij geen goal of assist voor ons. Maar vandaag was hij goed voor drie goals. Die verbetenhe­id wil ik meer van hem zien. Hij moet nog meer Robert Lewandowsk­i worden. Hij moet altijd tonen dat hij een matchwinna­ar wil zijn.”

Wesley had Club al vroeg op voorsprong kunnen zetten, maar gleed weg op de uitstekend­e voorzet van Vlietinck. In de tweede helft – het stond toen al 0-1 via Danjuma – kwamen de goals dan toch. Eerst opportunis­tisch na een uitstekend­e voorzet van Danjuma. Daarna door goed te anticipere­n op een gemeten steekpass van Ruud Vormer. En tot slot door zich vrij te lopen na een voorzet van Dion Cools. Drie doelpunten op een rij in één helft. “Het is mijn eerste hattrick in mijn carrière.“De verdedigin­g van Gent was niet agressief. Goed waren ze dus niet. Het ging een beetje te makkelijk voor mij.”

“Ik wil straks topschutte­r van België worden. Ik heb hard gewerkt op training om mijn team te helpen. Dat is het belangrijk­ste.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium