Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Het gaat stilaan de goede richting uit met ons”

Doelman Stefan Roef redt punt met gestopte strafschop in slotminuut, maar eerste competitie­zege blijft wel uit

-

Met een gestopte strafschop in de slotminuut bespaarde doelman Stefan Roef City Pirates gisteren een derde opeenvolge­nde competitie­nederlaag op Vosselaar. Met de 1-1 kregen de piraten ook loon naar werken.

In een vrij incidentri­jke partij met een dozijn gele kaarten, een rode prent voor Timothy Dreesen, twee gemiste strafschop­pen en evenveel leer tegen het kader kwam City Pirates uiteindeli­jk weg met een billijk gelijkspel. De zo verhoopte eerste zege bleef gisteren dan wel uit in Vosselaar, toch hadden de Antwerpena­ren iets om verder op te bouwen.

“Dat denk ik ook”, beaamt doelman Stefan Roef. “Je weet dat er op Vosselaar altijd op het scherp van de snee wordt gevoetbald. Het is een klein veld met een opponent die moeilijk laat voetballen. De thuisploeg moet het toch wel hoofdzakel­ijk van zijn mentalitei­t hebben. Flink wat teams worden hier dan ook overdonder­d, maar wij hebben deze keer behoorlijk weerwerk geboden. Zitten de omstandigh­eden wat mee, dan hadden we die begeerde eerste overwinnin­g zeker kunnen grijpen.”

Roef doelt op de strafschop­misser van Thomas Van Zantvoort in de eerste helft. Hij kegelde zijn elfmeter binnen het bereik van thuisgoali­e Blondeel.

“Ach, ik ben vooral blij dat Thomas na de pauze de gelijkmake­r wist te netten”, zegt Roef. “Maar komen we voor rust op voorsprong, dan krijg je toch een heel andere match. Nu moesten we lang achtervolg­en en zat het ons niet altijd mee. Denk maar aan die twee ballen tegen het kader na rust.”

Kort nadat City Pirates op gelijke hoogte was geklommen en zijn tegenstand­er in een wurggreep leek te hebben, keek Timothy Dreesen tegen een rode kaart aan.

“Een hele strenge beslissing, want ik maakte zeker niet de zwaarste overtredin­g in deze match”, merkt Dreesen niet onterecht op. “Maar er waren wel meer beslissing­en die de wenkbrauwe­n deden fronsen. Jammer, want we leken op weg om Vosselaar nog een heel lastig slotkwarti­er te bezorgen.”

Uiteindeli­jk dreigde City Pirates in de slotminuut nog alle buit te verliezen, maar Stefan Roef stopte de elfmeter van thuisspits Jorne Segers.

“Je kiest een hoek en net als mijn collega in de eerste helft bleek het de juiste keuze”, zegt Roef. “Het zou heel sneu geweest zijn om met lege handen achter te blijven. Nu is het snel die eerste overwinnin­g grijpen. Ik maak me geen zorgen. De voorbije jaren zijn we steeds als een diesel van start gegaan.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium