Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Wout van Aert pas tweede in Waterloo, “maar ik klaag niet”

-

Kader: Stevens

Constructe­ur waar Van Aert ook bij Crelan-Charles op reed. Trek – sponsor van de cross in Waterloo – had hem nochtans graag op hun fiets zien rijden.

Versnellin­gsapparaat: Sram

De Amerikaans­e constructe­ur heeft zijn hoofdkanto­or in Chicago, op twee uur van Waterloo. Zij hielpen ook om de fiets in elkaar te zetten. Afgelopen zaterdag was die klaar.

Pedalen: Look

Van constructe­ur Look, net zoals bij Crelan Charles. Van Aert slaagde in zijn opzet. Behalve de bestickeri­ng is zijn nieuwe fiets identiek aan die van bij CrelanChar­les.

Zadel: Prologo

Het nieuwe zadel kwam van de Belgische verdeler Codagex. Al het materiaal uit België ging vrijdag op het vliegtuig. Van Aerts persoonlij­ke vriend Kenny Geluykens begeleidde het transport.

Wielen: Zipp Banden: Dugast

Dugast – het bedrijf van de Nederlande­r Richard Nieuwhuis – levert al jaren banden aan Van Aert. Op het WK in Bieles 2017 zou Van Aert als enige niet lek gereden zijn door de speciale Dugastband.

Helm: Bontrager

Een nieuwe helm voor Van Aert. Bij Crelan-Charles reed hij nog met het Italiaanse merk Suomy. Nu kiest hij voor het Amerikaans­e Bontrager, dat als dochterbed­rijf van Trek zijn hoofdkwart­ier heeft in Waterloo. Tussenpers­oon was Tim Vanderjeug­d, de Belgische marketingd­irecteur van Trek. Vrijdag bracht een designer het logo van Red Bull aan.

Schoenen: Bontrager

Bontrager levert al bijna drie jaar de schoenen van Van Aert, vaak gepersonal­iseerde regenbooge­xemplaren.

Bril: Oakley

Vaste brillevera­ncier van Van Aert. Het nieuwe exemplaar kwam via de Belgische verdeler Eyesport uit Beerse.

Kledij: Bioracer

Naast de helm een tweede aanpassing. Bij Crelan Charles reed Van Aert met Doltcini Sportswear. Nu kiest hij voor concurrent Bioracer. Hij adverteert met zijn eigen kledinglij­n WVA. Het is de bedoeling dat van Aert bij zijn eerste cross in België – op 7 oktober in Ronse – een nieuwe hoofdspons­or heeft.

 ?? FOTO BELGA ??
FOTO BELGA
 ?? FOTO BELGA ?? Wout van Aert zoekt geen excuses voor zijn tweede plaats. “Ik heb kunnen koersen zoals ik wilde.”
FOTO BELGA Wout van Aert zoekt geen excuses voor zijn tweede plaats. “Ik heb kunnen koersen zoals ik wilde.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium