Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Koning van het gelijkspel

Waasland-Beveren trappelt ter plaatse met vijfde puntendeli­ng

- WIM HOUTTEQUIE­T

Waasland-Beveren wacht nog altijd op zijn eerste overwinnin­g van het seizoen. In een wedstrijd met twee gezichten tegen Charleroi bleef het thuis voor een vierde keer in evenveel wedstrijde­n steken op een gelijkspel, waardoor het onderin blijft bengelen.

Het wil maar niet lukken voor Waasland-Beveren. Ook tegen Charleroi wisten de manschappe­n van trainer Yannick Ferrera geen eerste overwinnin­g van het seizoen in de wacht te slepen, hoewel ze 40 minuten met een man meer speelden na de terechte rode kaart voor Ilaimahari­tra. Het positieve nieuws is dat de Oost-Vlamingen thuis zo wel ongeslagen blijven: vier gelijke spelen op rij. “Een gelijkspel en een zege liggen dicht bij elkaar”, vertelt doelman Davy Roef, die zaterdag bij de 0-1 verrast werd door een geniale hak van Wolfsburg-huurling Victor Osimhen. “We waren er dit seizoen al een paar keer dicht bij, maar we blijven hard werken voor de eerste driepunter van het seizoen.”

Dan zal Waasland-Beveren in het wedstrijdb­egin wel uit een ander vaatje moeten tappen. Het werd een wedstrijd met twee gezichten. Voor de rust speelden de Waaslander­s dramatisch. Ze werden in elke linie overklast door een gretiger Charleroi. Na de rust toonden de troepen van Ferrera een ander gelaat.

“In de eerste helft was er te weinig inzet en waren we veel te slordig”, legt Roef de vinger op de wonde. “We werden gewoon overlopen door Charleroi. Na rust waren we ook nog slordig, maar dan was de inzet er wel. De laatste pass was verkeerd of we namen de foute beslissing­en. Het verhaal van de voorbije weken.”

Ferrera kwaad tijdens rust

Yannick Ferrera treedt zijn doelman bij. “Tijdens de rust was ik kwaad, gefrustree­rd en ontgoochel­d tegelijker­tijd”, aldus de coach. “Ik heb zelfs bijna mijn hand gebroken door op het bord in de kleedkamer te kloppen, maar ik ga dat niet elke week doen om iets te bereiken. Neen, de spelers moeten ook hun verantwoor­delijkheid nemen. Ik was wel tevreden over onze reactie in de tweede helft. Na een slechte eerste helft toonden we veel drang naar voren. Helaas hebben we het numerieke overwicht niet kunnen uitbuiten. Daarvoor missen we voorlopig kwaliteit in de zone van de waarheid. Dat blijft een werkpunt. Uit deze situaties moeten we leren. Je mag ook niet vergeten dat we een jonge groep hebben die de competitie aan het ontdekken is. We zijn aan het groeien en moeten focussen op het positieve. Als je de match tegen Charleroi vergelijkt met de eerste competitie­match tegen Zulte Waregem, zie ik veel progressie. Dat is veelbelove­nd, toch moeten er nog zaken beter om een gelijkspel om te zetten in een driepunter.”

Volgende week krijgt Waasland-Beveren een nieuwe kans op een eerste zege van het seizoen, op bezoek bij rode lantaarn Moeskroen. Meteen een cruciaal duel onderin het klassement.

?? FOTO PHOTO NEWS ?? Ampomah, die scoorde, in duel met Nurio.
FOTO PHOTO NEWS Ampomah, die scoorde, in duel met Nurio.