Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Naar KV gekomen om te starten”

Gustav Engvall maakt indruk als ‘9,5’

- (ydb)

Invaller Gustav Engvall ontpopte zich na de rust tot het ontbrekend­e puzzelstuk­je van KV Mechelen. Als hangende en balvaste spits was hij voortduren­d aanspeelba­ar. Westerlo vond geen antwoord op de tactische aanpassing bij Malinwa. “Deze zege hadden we echt nodig”, glunderde de Zweed. “Ons voetbal was dit seizoen nog niet wat het moest zijn. Soms hadden we het geluk ook niet aan onze zijde. De overwinnin­g vandaag maakt me dan ook heel blij.”

Fraaie statistiek­en

Met een doelpunt en twee assists in amper 96 speelminut­en kan Engvall ondanks zijn schaarse speelminut­en ondertusse­n fraaie statistiek­en voorleggen. Ei zo na scoorde hij nog zijn tweede seizoenstr­effer, uit een kans die hij zelf gecreëerd had. “Het was een goede actie en ik kwam met links voor doel. Misschien had ik hem in de verste hoek moeten proberen te plaatsen, want in de korte hoek was er weinig ruimte.”

Zo sollicitee­rde Engvall naar een plaats in de basiself. Coach Wouter Vrancken gaf afgelopen vrijdag alleszins al aan dat de Zweed dicht bij een basisplaat­s staat.

“Ik voel me klaar om te starten”, zegt de Zweed. “De voorbije twee seizoenen bij Bristol City waren geen succes, twee keer werd ik uitgeleend. Ik ben naar KV Mechelen gekomen om te starten en ben dus erg hongerig om me voor dit publiek te tonen. Vandaag kende ik mijn langste invalbeurt, maar ik verlang naar een basisplaat­s. Of het nu in de spits, als nummer tien of op de flank is, ik kan overal spelen. Hopelijk komt die eerste basisplaat­s er snel.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium