Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Kapotte pomp zet Antwerpse Ring blank

Urenlange verkeershi­nder op E19 en E313

-

Een probleem met een pomp van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) heeft zondag de hele namiddag voor grote verkeerspr­oblemen gezorgd omdat drie van de vier rijstroken ter hoogte van Borgerhout blank kwamen te staan.

Het probleem deed zich voor richting Gent. “Omdat de Ring lager ligt dan de omliggende gebieden, wordt het regenwater dat in die ‘geul’ terechtkom­t afgevoerd naar twee grote ondergrond­se waterreser­voirs. Wanneer die vollopen, wordt het water automatisc­h opgepompt en afgevoerd naar de Schelde. Een van de twee pompen, in Borgerhout, werkte zondag niet ten gevolge van een probleem met de hoogspanni­ng”, legt Jef Schoenmaek­ers van het AWV uit.

Linkerrijs­trook

Ten gevolge van de aanhoudend­e regen steeg het waterpeil op de Ring snel en kwamen drie van de vier rijstroken rond 13u al onder water te staan, waardoor al het verkeer ter hoogte van Borgerhout over de linkerrijs­trook moest. Dat zorgde algauw voor lange files: op de E19 was het zowat de hele namiddag aanschuive­n vanaf Kleine Bareel en op de E313 vanaf Massenhove­n. Even dreigde het waterpeil nog te stijgen, waardoor mogelijk de volledige Ring moest worden afgesloten. De brandweer kwam ter plaatse om het water weg te pompen zolang de installati­e van het Agentschap Wegen en Verkeer niet opgestart was.

Dat laatste lukte uiteindeli­jk rond 17u. Het water kon vanaf toen met een hoog tempo uit het reservoir worden gepompt en daardoor zakte het waterpeil op de Ring zienderoge­n. Een uur later was er opnieuw vlot verkeer op de Ring en daarna namen ook de overblijve­nde files snel af.

 ?? FOTO'S BFM ?? Drie rijstroken waren versperd.
FOTO'S BFM Drie rijstroken waren versperd.
 ??  ?? Het water stond behoorlijk hoog.
Het water stond behoorlijk hoog.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium