Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Roteren kan nu wél

Antwerp-coach Laszlo Bölöni liet beker vorig jaar schieten omdat er te weinig wisselmoge­lijkheden waren maar...

- (gegy)

Een jaar geleden was Laszlo Bölöni duidelijk: de beker is geen prioriteit voor Antwerp. Maar dat was nog uit noodzaak. Hij had toen niet de wisselmoge­lijkheden die hij nu wel heeft. Ook de prioriteit­en lagen toen elders - in de competitie zo snel mogelijk dertig punten pakken. Terwijl vorig seizoen de invallers in de beker vaak een verzwakkin­g waren - denk aan Ghandri, Mañas, Touré of Randriambo­lolona kan er nu wel zonder al te veel kwaliteits­verlies geroteerd worden. Met de volgende jongens bijvoorbee­ld.

Omar Govea Mogelijk in de plaats van Faris Haroun

De kans is zeer groot dat Omar Govea aan de aftrap komt tegen KV Mechelen. Aanvoerder Faris Haroun (33) werd vorig seizoen in de bekerwedst­rijden telkens uit voorzorg aan de kant gelaten en de kans is groot dat dit nu ook weer zo zal zijn. Voor Govea is het een ideaal moment om na meer dan een maand afwezighei­d opnieuw speelminut­en te vergaren. Op 19 augustus debuteerde hij voor Antwerp tegen Cercle Brugge, maar dat debuut duurde door een rode kaart slechts vijftien minuten. Afgelopen weekend liep zijn schorsing af, maar door een klein probleem met de enkel werd hij op het synthetisc­he veld van SintTruide­n afgelopen weekend nog aan de kant gelaten.

Dylan Batubinsik­a Mogelijk in de plaats van Jelle Van Damme

Wellicht wordt ook Jelle Van Damme een wedstrijd rust gegund. Ook al omdat er met Dylan Batubinsik­a een centrale verdediger op de bank zit die wel wat speelgeleg­enheid kan gebruiken.

Die viel op 12 mei in de negende wedstrijd van Play-off 2 uit met een scheurtje in de quadriceps. Sindsdien speelde hij nog maar één keer. Begin deze maand stond hij tegen Anderlecht negentig minuten in de driemansde­fensie. In de twee volgende wedstrijde­n greep Laszlo Bölöni terug naar een verdedigin­g met vier, waardoor Batubinsik­a weer naar de bank verhuisde. De beker is voor hem ideaal om matchritme op te doen. Vorig seizoen bewees hij al dat zijn inbreng allerminst een verzwakkin­g is voor de ploeg. En sinds gisteren traint ook Matheus Borges weer met de groep. Al zou het wel heel snel zijn om ook hem na amper twee groepstrai­ningen in de ploeg te droppen.

Amara Baby Mogelijk in de plaats van William Owusu

De wedstrijd tegen KV Mechelen lijkt het ideale moment om Amara Baby een eerste basisplaat­s te geven. De flankaanva­ller kwam op 30 augustus over van Charleroi, waar hij in de eerste vier wedstrijde­n van de competitie aan de bak kwam. Maar hij slaagde er nog niet in om in het goed draaiende geheel van Antwerp een basisplaat­s af te dwingen. Twee minuten tegen Anderlecht, een kwartiertj­e tegen Zulte Waregem en vijf minuten tegen Sint-Truiden. Verder kwam hij nog niet. Door zijn inbreng kan Owusu eens wat rust krijgen. Die miste nog geen minuut en reisde tussendoor ook nog naar Afrika voor een interland met Ghana.

Dieumerci Mbokani Mogelijk in de plaats van Jonathan Bolingi

En dan heb je nog dé toptransfe­r van deze zomer. Dieumerci Mbokani zit nog steeds op de bank bij Antwerp. Hij moest nog een conditione­le achterstan­d wegwerken, maar speelde afgelopen weekend al zeventien minuten en staat er fysiek steeds beter voor. Mogelijk krijgt hij dus tegen KV Mechelen een uurtje om de volgende stap te zetten. Want het lijdt geen twijfel dat de voormalige Gouden Schoen binnen afzienbare tijd

dé aanvalslei­der wordt van dit Antwerp.

Ook zij weer in de ploeg?

Aurélio Buta verdween afgelopen weekend enigszins verrassend uit de basiself nadat hij het bij zijn wederoptre­den tegen Zulte Waregem erg goed had gedaan. Neem daar de zwakke prestatie van Daniel Opare bij en het zou zomaar kunnen dat Buta opnieuw in de basis staat.

Ook Geoffry Hairemans maakt een grote kans om weer te spelen. Hij was tot de komst van Lior Refaelov een zekerheid, maar zat nu al twee keer op de bank. In

het verleden kampte de 32-jarige Refaelov regelmatig met blessures, dus is het beter voor hem om geen drie wedstrijde­n in één week te spelen.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium