Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We zijn nooit in de problemen gekomen tegen aanvallend talent”

-

Het verdienste­lijk gelijkspel tegen het gereputeer­de Hades betekende enerzijds een morele opsteker voor de Cappellena­ars, maar anderzijds knaagde het gevoel dat er meer inzat dan de 0-0. “Het balbezit was in evenwicht, maar wij hadden de beste kansen”, vat Wesley Geuens samen.

Op uitzonderi­ng van een grote mogelijkhe­id voor topschutte­r Sögütcü, die onbesuisd over schoot, konden de Limburgse bezoekers weinig doelgerich­te acties in elkaar steken.

“Een pluim voor onze organisati­e, die andermaal zijn degelijkhe­id bewees”, zegt Geuens. “Hades beschikt over heel wat aanvallend talent, maar we hebben dat goed opgevangen en zijn nooit in de problemen gekomen. Beide ploegen hadden om de beurt wat veldoverwi­cht en balbezit, maar alleen wij konden dat omzetten in kansen. Misschien iets te weinig, maar het was dan ook tegen een toonaangev­ende ploeg, die dicht bij de topplaatse­n zal eindigen.”

Wakkergesc­hud

De twee voorbije seizoenen ontpopte Hades zich als het zwarte beest voor Cappellen. Eén gelijkspel en drie opeenvolge­nde nederlagen zijn niet bepaald cijfers om vrolijk van te worden.

“Het punt dat we uit de brand sleepten, brengt weinig baat in het klassement, maar het bewijst wel dat we aan het groeien zijn”, vindt de Cappelse libero. “We zijn met respect voor de tegenstrev­er aan de wedstrijd begonnen, maar zonder schrik. Als we geconcentr­eerd spelen, maken we kans tegen elke ploeg van de reeks. Misschien heeft de nederlaag tegen Berchem ons in het begin van het seizoen wel wakkergesc­hud. Kleine foutjes kunnen grote gevolgen hebben en dat moeten we vermijden.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium