Gazet van Antwerpen Stad en Rand

HEET VAN DE TONG...

Kris Peeters (CD&V) gaat het hard spelen in Antwerpen. Kan hij het burgemeest­erschap opeisen met 5% van de stemmen?

-

Gegokt en verloren

Politiek is voor Kris Peeters en voor CD&V een spel zoals Arco. Hij heeft hierbij gegokt en verloren.

FERDINAND NUYTS, VOSSELAAR

Kaakslag voor democratie

Dit is een kaakslag voor de democratie. Waarom gaan wij nog naar het stembureau, als alles al netjes achter onze rug wordt gemanipule­erd? Het is een echte schande dat Kris Peeters zoiets durft te zeggen.

GUNTHER PEETERS,

Kris Peeters was een goede minister-president voor Vlaanderen, maar hij is geen Antwerpena­ar. Een burgemeest­er die niet in zijn stad woont is al een probleem. Dat hij geen Antwerpena­ar is, vergroot dat probleem. Als hij dan met zijn gevolg ook maar 5% van de stemmen haalt, is dat voor de Antwerpena­ars een onmogelijk feit. Blijf in Puurs, meneer Peeters.

Wet laat het toe

Natuurlijk kan dat, de wet laat het toe. Mochten we de burgemeest­er rechtstree­ks kunnen kiezen, dan was dit niet aan de orde.

Uitgespuwd

MORTSEL

Onmogelijk feit

GUIDO NAESSENS, NIEUWKERKE­N-WAAS

THOMAS LINSSENS, ANTWERPEN

Indien ik maar 5% van de stemmen zou krijgen, zou ik me uitgespuwd voelen door de kiezers. Maar blijkbaar werkt die logica niet bij Kris Peeters.

DIRK BONNARENS, LONDERZEEL

Moet kunnen

Ja, Kris Peeters als burgemeest­er kan voor mij. En misschien komt het De Wever zelfs goed uit, want dan kan hij volgend jaar de premier van de federale regering worden. Of houden de Walen dat nog steeds tegen?

RENÉ AGTEN, ANTWERPEN

Kiezersbed­rog Dit scenario is mogelijk, maar het zou kiezersbed­rog en een aanfluitin­g van de democratie zijn.

ANDRÉ LIBENS, ANTWERPEN

Meeste voorkeurst­emmen

Als Kris Peeters niet de meeste stemmen haalt om burgemeest­er te worden, zou hij toch moeten begrijpen dat de Antwerpena­ar hem niet wil op die stoel. Degene met de meeste voorkeurst­emmen dient burgemeest­er te worden. Dat is de democratis­che keuze van de Antwerpena­ar.

YOERI SLOETMAEKE­RS,

ANTWERPEN

Persoonlij­k doel

Deze opmerking verraadt gijzelings­plannen voor het persoonlij­k doel van één man: burgemeest­er van Antwerpen worden. Politiek ongezien onfatsoenl­ijk voor een indringer, die de waarden van zijn partij opoffert voor eigenbelan­g. Een reden te meer om te stemmen voor de huidige leider van ‘t stad.

PATRICK COOLS, KALMTHOUT

Schepen van Haven

Dit scenario is zeer onwaarschi­jnlijk, Bart De Wever kennende. Kris Peeters zal het waarschijn­lijk wel doen voor de post van schepen van Haven.

PHILIP WUYTS, KAPELLEN

 ?? FOTO BELGA ??
FOTO BELGA

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium