Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Van 1 naar 4 deelsystem­en op park-and-rides

Stad breidt park-and-rides uit met extra parkeerpla­atsen en nieuwe deelsystem­en voor mobiliteit

- PATRICK VAN DE PERRE

Door op park-and-rides deelfietse­n en -scooters aan te bieden, wil de stad meer mensen aanzetten om de auto te laten staan en aan de rand van de stad over te stappen op mobiele deelsystem­en.

Trams en bussen stoppen al langer aan de park-and-rides. In de meeste gevallen is ook het deelfietse­nsysteem Velo aanwezig. Nu komt er nog een aantal deelsystem­en bij: Mobit, Poppy en Scooty. Er wordt gestart aan Olympiade op het Kiel, Havana op de Luchtbal en de rotonde in Wommelgem. De rest volgt later.

“We bevragen onze klanten continu om uit te zoeken wat hun behoeften zijn. En mensen willen graag dat er deelfietse­n aan park-and-rides worden aangeboden”, zegt Peter Vermeulen van het bedrijf Mobit. Dat biedt onder meer in Antwerpen, maar ook in andere steden, zo’n deelfietse­n aan.

Luchtbal-centrum in een kwartier

“Als we willen dat mensen hun auto minder gebruiken, moeten we hen goede alternatie­ven aanbieden, bij voorkeur op plaatsen waar daar behoefte aan is. Dan zijn park-and-rides geschikte locaties. Wie zijn auto parkeert op de Luchtbal, is met de fiets een kwartier later in het centrum van de stad”, zegt de schepen van Mobiliteit Koen Kennis (N-VA).

Zowel Koen Kennis als de aanbieders van deelsystem­en verwachten dat steeds meer mensen gebruik zullen maken van de combinatie auto en deelsystem­en. “Vooral op belangrijk­e invalswege­n zoals de Noorderlaa­n, kan een fiets of een scooter een mooi alternatie­f zijn voor de auto. Zeker tijdens de spitsuren kan op deze manier file vermeden worden.”

Havenbedri­jven

Peter Vermeulen ziet ook mogelijkhe­den richting haven. “Die is met het openbaar vervoer moeilijk te bereiken. Daarom bieden we havenbedri­jven formules aan, waarbij ze fietsen kunnen reserveren voor hun personeel. Dat komt moeizaam op gang. Maar de interesse neemt toe.”

Koen Kennis ziet vooral voordelen omdat de aangeboden systemen niet gebonden zijn aan vaste stations. “Met Velo is dat wel zo. Daarom wordt het vooral in de stad zelf gebruikt. Met deze systemen ben je vrij je voertuig achter te laten waar je wil. En dat is voor forensen die vertrekken aan een park-and-ride een voordeel.”

Een aantal park-and-rides wordt op dit moment flink uitgebreid. “Op Luchtbal zal er binnenkort plaats zijn voor 1.600 auto’s”, aldus Kennis.

 ?? FOTO DIRK KERSTENS ?? Het aantal aanbieders van deelfietse­n en -scooters aan park-and-rides breidt fors uit. Naast Velo parkeren ook Mobit, Poppy en Scooty hun voertuigen aan de park-and-rides. Van links af: mobiliteit­sschepen Koen Kennis, Jim Briels, Peter Vermeulen en Yessin Aattache.
FOTO DIRK KERSTENS Het aantal aanbieders van deelfietse­n en -scooters aan park-and-rides breidt fors uit. Naast Velo parkeren ook Mobit, Poppy en Scooty hun voertuigen aan de park-and-rides. Van links af: mobiliteit­sschepen Koen Kennis, Jim Briels, Peter Vermeulen en Yessin Aattache.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium