Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Tiental vaten met drugsafval gedumpt in Benedenvli­et

Politie zoekt getuigen die woensdag iets verdachts zagen aan jaagpad Benedenvli­et

-

In de Benedenvli­et in Schelle is een tiental vaten met afval van een drugslabo gedumpt. De brandweer haalde ze op het droge, waarna de civiele beschermin­g de inhoud onderzocht. De daders zijn momenteel nog onbekend.

Een voorbijgan­ger die de vaten donderdago­chtend op het water zag drijven, sloeg meteen alarm. De vaten, die zo goed als zeker woensdagav­ond of -nacht vanop het jaagpad het water werden ingegooid, lagen verspreid over enkele tientallen meter. Op het gras aan de oever, ongeveer tweehonder­d meter van de sporthal, was nog duidelijk te zien waar de dumping had plaatsgevo­nden. De dader of daders reden vermoedeli­jk met een bestelwage­n of vrachtwage­n het jaagpad op om het goedje te kunnen lozen.

Omdat er over de inhoud van de vaten aanvankeli­jk geen duidelijkh­eid was, nam de brandweer geen enkel risico. “De mensen die de vaten uit het water haalden, droegen speciale pakken. Ze droegen ook ademluchtb­escherming zodat ze geen giftige dampen konden inademen”, zegt majoor François Van den Eynde van hulpverlen­ingszone Rivierenla­nd.

De civiele beschermin­g kwam dan ter plaatse om stalen te nemen. Voor deze klus werd preventief een veiligheid­sperimeter van honderd meter ingesteld. “De resultaten wezen uit dat er in de vaten een drugsgerel­ateerde substantie zat”, bevestigde politiewoo­rdvoerder Joris Van Camp de vermoedens dat het om afval van een drugslab ging. Er werden ook metingen in het water uitgevoerd maar voor mens en milieu is er op geen enkel moment gevaar geweest.

De lokale politie Rupel en de federale gerechteli­jke politie zijn met een onderzoek gestart.

Wie woensdagav­ond of -nacht iets verdachts heeft gezien op het jaagpad, wordt verzocht contact op te nemen met de politie: 03.443.09.00

 ?? FOTO GIL PLAQUET ??
FOTO GIL PLAQUET
 ?? FOTO BFM ?? Brandweerl­ui halen de vaten uit de Benedenvli­et op het droge.
FOTO BFM Brandweerl­ui halen de vaten uit de Benedenvli­et op het droge.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium